Viyan Soran Süleymaniye’de anıldı

Uluslararası Komplo’ya karşı bedenini ateşe vererek protesto eden YJA Star Komutanı Viyan Soran için Süleymaniye’de anma etkinliği düzenlendi.

Tevgera Azadî ve Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) düzenlenlediği bir etkinlikle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen komployu protesto etmek amacıyla bedenini ateşe veren Viyan Soran’ı şehadetinin 17’inci yıl dönümünde andı.

RJAK adına konuşan Banû Helepçeyi, Viyan Soran’ın gerilla saflarına katılarak Güney Kürdistan’da bir devrim başlattığına işaret ederek, “Viyan Soran, Güney Kürdistan’da Rêber Apo’nun fikirlerine dayanan bir devrimin başlaması gerektiğini savunuyordu” dedi.

Tevgera Azadî Eş Genel Başkanı Tara Hüseyin ise şunları söyledi: “Viyan Soran, evrensel bir kişilik olarak zulme başkaldırdı. Geride bıraktığı mesajında Önder Apo’suz bir yaşamın olamayacağına dikkat çekti. Viyan Soran, büyük amaçların ve hayallerin peşindeydi. Herkes gibi basit bir yaşamı yaşamak istemedi. Kuzey Kürdistan’daki devrime dahil olmak istedi.”