YJA Star gerillaları toprağa verildi

Mêrdîn'de şehit düşen YJA Star gerillaları Şekirnaz Kaplan ile Emine Kaplan son yolculuklarına uğurlandı.

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesindeki Bagok Dağı kırsalında 4 Ağustos'ta şehadete ulaşan YJA Star gerillaları Leyla Gülcü (Dicle Eylem), Şekirnaz Kaplan (Gulbahar Mercan) ve Emine Kaplan’ın (Eylem Munzur) cenazeleri, 143 günün ardından ailelerine dün teslim edildi. 

YJA Star gerillası  Şekirnaz Kaplan, Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesine bağlı Tilmis köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Aile, yol boyunca birçok kez polis engeline maruz kaldı. Köyde, dini vecibelerin yerine getirilmesi ve cenazenin yıkanması engellendi. Cenaze törenine katılmak isteyen yüzlerce kişi de engellenirken, sadece birinci derece yakınlarının cenaze törenine katılmasına izin verildi. 

ÊLIH'TE UĞURLANDI

YJA Star gerillası Emine Kaplan ise, Êlih'e bağlı Petrol mahallesinde bulunan mezarlıkta toprağa verildi. Kaplan’ın ailesi, mezarlık girişinde polisin engeliyle karşılaştı. Cenaze töreni için toplanan yüzlerce kişi, abluka altına alındı. Halkın ısrarı üzerine bazı kişiler cenaze törenine katılabildi. Kalabalık bir kitle ise mezarlık dışında bekledi. Gazetecilerin geçişine ise “güvenlik” gerekçesiyle izin verilmedi.