YJA Star gerillaları: Heval Sara zafer çizgisidir

Şeddadêli bir Arap olduğunu belirten Bêrîvan Cûdî, Abdullah Öcalan’ın “Herkes dağdan inse bile kadınlar asla dağdan inmemeli' ile Sakine Cansız’ın “Hep kavgaydı yaşamım” sözleri ile özgürlük arayışına girdiğini söyledi.

Paris'te katledilen Sakine Cansız'ın (Sara) yaşamından ve mücadelesinden çok etkilendiklerini söyleyen YJA Star gerillaları, "Heval Sara'nın zafer çizgisinde yürüyerek kadın özgürlüğünü sağlayacağız" dedi.

Türk devletinin işgaline karşı kararlı ve başarılı eylemlerle yıla başlayan HPG ve YJA Star gerillaları, kadın devrimci Sara'ya (Sakine Cansız) yönelik komplonun yıl dönümünde ANF'ye konuştu.

Cenga Xabur hamlesinde yer alan YJA Star gerillaları, Türk devletinin 2022 yılında gerilla direnişine yenileceğini belirterek, şehit yoldaşlarının intikamını almaya kararlı olduklarını söylediler.

Şehit Sara'nın görüşlerinden çok etkilendiğini ve bunun sonucunda Kürdistan dağlarına çıktığını söyleyen gerilla Bêrîvan Cûdî, “Hep kavgaydı yaşamım” sözü ile bir arayışa girdiğini belirtti.

Bêrîvan Cûdî, özgürlük hareketine katılma sürecine ilişkin şunları anlattı: "Ben Şeddadeli bir Arap'ım. Arkadaşlarla tanıştıktan sonra bir arayışa girdim. O zamanlar Önderlik, “Herkes dağdan inse bile kadınlar asla dağdan inmemeli' sözleri ve heval Sara'nın 'Hep kavgaydı yaşamım' sözleri dikkatimi çekti. Bu şekilde dağa geldim. Bir insan hayatının nasıl her zaman bir savaşa dönüştüğünü çok merak ediyordum. Yoksa sadece bir söz müydü? Bu yüzden her zaman yoldaşlarıma soru soruyordum ve zamanla yoğunlaşmalar daha da gelişti.

Heval Sara'yı okuduğumda, direnişçi ve mücadeleci bir kişilik yarattığını fark ettim. Bu yüzden 'Hep Kavgaydı Yaşamım' kitabı benim hayatımda da bir çok şeyi değiştirdi. Kendimle büyük bir savaş verdim. İnsan kendisiyle ne kadar savaşırsa o kadar büyük başarılar elde edebilir ve gücünün farkına varabilir. Böylece etrafındakiler için de bir güç haline gelebilir. Özgür kadın düzeyine ulaşmak için heval Sara'nın hayatını örnek almalı ve özgür yaşam felsefesine inanmalıyız. Heval zafer çizgisidir. Heval Sara'nın çizgisinde büyük bir iddia ile kadınları özgürlüğe kavuşturacağız. Fiziksel olarak aramızda olmayabilir ama direniş ruhu ve fikirleri her zaman bizimle birlikte yaşayacak" diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ BİR MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ

Cenga Xabur hamlesi çerçevesinde Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele eden YJA Star gerillası Rosida Botan, şehit Sara'nın düşmana karşı sergilediği dik duruşunun kendileri ve toplum için büyük bir örnek olduğunu söyledi.

"Bu aslında özgür kadın duruşudur" diyen Rosida Botan, "Heval Sara'nın duruşunu ve direnişini örnek alıyoruz. Önderliğe bağlılığı ve yaşamı insanda büyük bir etki yaratıyor. Direnişi ve duruşu ile düşmanı bile etkilemiştir. Düşman onun direnişini ve güçlü kişiliğini engelleyemiyordu. Bu yüzden Paris Katliamı'nı yaptı.

Heval Sara'nın hareket içerisinde verdiği çaba ve emek çok büyük. Özellikle arkadaşların gelişmesi için büyük emekler verdi. Geride bıraktığı kitaplar bizim de değişimimizin temeli oluyor. Heval Sara'nın hayatını her okuduğumuzda özgürlüğe bir adım daha yaklaşıyoruz, çünkü onlar gerçek bir savaşı, heybetli bir mücadeleyi öğretiyorlar.

Bu süreçteki savaşımız varlık ve yokluk savaşıdır. Düşman gerillanın gücünün farkındadır. Gerilla direnişini kıramayınca ahlaksız yöntemlere başvurarak, kimyasal silah kullanıyor. Bu yüzden heval Sara'nın şahsında direniş alanında şehit düşen tüm yoldaşlarımıza bir kez daha intikamlarına alacağımızın sözünü veriyoruz. Mücadelemiz her zamankinden daha farklı, daha güçlü olacak ve biz kazanacağız" dedi.