YJA-Star gerillaları Newroz ateşini yaktı

Medya Savunma Alanlarında Newroz’u kutlayan kadın gerillalar, “Mazlumların direnişi, Zekiyelerin kararlılığı ile Newroz’u büyüteceğiz. Newroz ateşini gürleştireceğimiz gibi kadınlar üzerindeki kirli politikalara karşı da mücadele edeceğiz” mesajı verdi.

Medya Savunma Alanlarında YJA-Star gerillaları 2022 Newroz’unu yaktıkları ateşle kutladı.

Yaktıkları ateşten “Bijî Serok Apo, Newroz Pîroz be” yazan YJA-Star gerillaları daha sonra halay çekti. Newroz ve direniş temalı şiirler okuyan gerillaların paylaştığı Newroz mesajında “50. Önderlik Newrozunu kutluyoruz. Biz Newroz’u çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın direniş ve Zekiye Alkanların serhildan ruhuyla kutluyoruz. Halkımızdan beklentimiz Mazlumların, Zekiyelerin ruhuyla alanlara akmasıdır” denildi.

Verilen mesajlarda “Bilindiği gibi Newroz Kürt halkının doğuş bayramıdır. Nasıl ki doğa kendini her baharda yeniliyorsa biz de gerillalar olarak Newrozla kendimizi yeniliyoruz. Mazlumların Amed zindanındaki direnişi, Zekiyelerin, Bêrîvan ve Ronahîlerin kararlılığı ile Newroz’u büyüteceğiz. Biz kadınlar olarak Newroz ateşini gürleştireceğimiz gibi kadınlar üzerindeki kirli politikalara karşı da mücadele edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı kutlamada gerillalar ateş üzerinden atladı. İşgalci AKP-MHP savaş hükümetinin “gerilla bitti” gibi tüm kara propagandalarına rağmen gerillanın sıcak Newroz kutlaması dikkat çekiciydi.

Gerillalar Newroz kutlamalarını “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, Bi can bi xwîn em te re ne ey Serok” sloganlarıyla sonlandırdı.