Yurtsever Genç Kadın Dergisi yeniden yayın hayatına başladı

Uzun bir süredir engelleme ve baskılardan dolayı çıkarılamayan Yurtsever Genç Kadın Dergisi yeniden yayın hayatına başladı.

Yurtsever Genç Kadın Dergisi, uzun bir süredir “engelleme ve baskılardan dolayı” baskı yapamadıklarını belirterek, bundan böyle internet dergisi olarak yayın hayatını sürdüreceklerini bildirdi.

Dergi, iki ayda bir “Kadının olduğu her yer yaşam kaynağıdır” sloganı ile çıkacak. Yeni sayı “Bi rihê jinên ciwan hesap bipirse ji komplogeran” (Genç kadın ruhuyla komploculardan hesap sor) başlığı altında çıktı.

Bu sayıda, “Önder APO’nun perspektifleri”, “Genç Kadın perspektifi”, “Portre”, “Şehitlerle diyalog”, “Gerilla kaleminden”, “Direnişçi Kadınlar”, “Devrimci Halk Savaşı”, “Kültür ve Sanat bölümlerini hazırladılar”,  “Genç kadın ruhuyla, karanlıkları parçalamak için; Yurtsever Genç Kadın dergisini okuyun, okutun” başlıkları altında yazılar yer alıyor.

Derginin editör yazısında “Yurtsever Genç Kadın Dergisi olarak yeni yıla yeni bir başlangıç yaparak geçmiş mirasımız olan Yurtsever Geç Kadın Dergisini yeniden aktifleştirerek karşılıyoruz” denildi.

Derginin yeni sayısına şu linkten ulaşılabilir:

https://www.jinenciwan4.xyz/2022/01/07/yurtsever-genc-kadin-dergisi/