6 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

Botan ve Medya Savunma Alanları’nda gerçekleştirilen eylemlerde; 6 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 4’ü yaralandı. 3 askeri çadır ile 1 mobesse kamera imha edilirken, 1 saldırı helikopteri de darbelendi.

HPG, “İşgalci Türk ordusunun savaş suçları işleyerek ve her türlü tekniğe dayanarak imha etmek istediği Kurdistan Özgürlük Gerillası, Botan’dan Medya Savunma Alanları’na işgalcilere eylemleriyle cevap vermeye devam etmektedir. Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 6 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış, 3 askeri çadır, 1 mobesse sistemi imha edilmiş ve 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 23 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde;

23 Temmuz’da Besta bölgesindeki işgalciler, hareketli timlerimizce denetim altına alınarak hedeflenmiştir. İçinde işgalcilerin bulunduğu 3 çadır yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve 3 askeri çadır imha edilmiştir.

Eylemin ardından Besta Hincê alanında bir işgal operasyonu başlatan işgalciler akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmişlerdir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

26, 27 ve 30 Temmuz tarihlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler üç kez suikast taktiğiyle vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Ağustos saat 18:00 ve 18:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce ferdi silahlar ve sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

1 Ağustos saat 19:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

1 Ağustos saat 20:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Ağustos saat 21:30’da işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’na yerleştirdiği 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

1 Ağustos saat 22:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

1 Ağustos saat 23:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, YJA Star güçlerimiz tarafından iki koldan yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda darbe alan 1 helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

1 Ağustos saat 11:30 ve 11:40’ta Şehîd Umîd savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlar ve sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

2 Ağustos saat 06:40 ve 07:00’da Şehîd Umîd savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ağustos’ta Girê FM ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları 5 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ağustos’ta Şehîd Adil ve Çemço Direniş Alanı 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

1 Ağustos’ta Girê Amediyê, Werxelê, Çemço ve Kokerê Direniş Alanları 23 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

1 Ağustos’ta Girê Amediyê, Girê FM ve Çemço Direniş Alanları ağır silahlar ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

DÜŞMANA HİZMET EDEN HALİT GEZİCİ CEZALANDIRILDI

Halit Gezici adındaki kişi çeşitli faaliyetler yürüterek düşmana hizmet etmiş ve bu yüzden bölgedeki güçlerimiz tarafından daha önce birkaç kez uyarılmıştır. Ancak uyarıları dinlemeyerek bu faaliyetlerine devam etmiştir. 14 Haziran saat 19:40’ta Bêdlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesine bağlı Verîsa köyü civarında Halit Gezici bir birimimiz tarafından cezalandırılmıştır.

NÜSRET TEBİŞ’İN GÜÇLERİMİZLE HİÇBİR İLİŞKİSİ YOKTUR

Türk devletinin özel savaş medyası, Nüsret Tebiş adındaki bir kişinin hareketimizle ilişkili olduğunu belirterek ve 27 Temmuz 2008’de gerçekleşen karanlık Güngören katliamının sorumlusu olduğunu öne sürerek öldürüldüğünü belirtmiştir. Türk devletinin özel savaş medyasının tamamen yalana dayalı bu kurgusu gerçek değildir. Nüsret Tebiş güçlerimizle hiçbir ilişkisi olmayan birisidir. Türk devleti yaptığı sayısız katliamla ve özellikle en son Zaxo’ya bağlı Perex’te 9 sivil insanı katlederek gerçek yüzünü açığa vurmuş ve bu yüzden büyük tepki toplamıştır. Türk devleti bu katliamcılığının üstünü örtmek, gündemi çarpıtmak ve MİT’e sahte senaryolarla itibar kazandırmak için güçlerimizle hiçbir alakası olmayan olayları bağlantılandırmaya çalışmaktadır. Kurdistan halkı ve demokratik Türkiye kamuoyu bu yalan haberlere itibar etmemelidir.”