Şengal’de şehit İbrahim Elyas için anma töreni

14 Mayıs'ta Metina’da şehit düşen HPG gerillası İbrahim Elyas için Şengal’de bir tören düzenlendi.

Tekoşer Botan kod adlı İbrahim Elyas, 14 Mayıs 2021’de Metina’da şehit düşmüştü. Elyas, Ağustos 2014’te DAİŞ çeteleri Şengal’e soykırım saldırılarında bulunduğunda müdahaleye giden gerillaları orada tanımış ve özgürlük hareketine katılmıştı.

İbrahim Elyas'ın ailesinin evinde düzenlenen merasime, Şengal Özerk Yönetimi ve Êzidxan Demokratik Özerklik Meclisi yönetici ve üyeleri ile YBŞ ve YJŞ güçleri, Êzidî Kadınlar Özgürlük Hareketi (TAJÊ) ve Şehit Aileleri Kurumu başta olmak üzere tüm kurumlardan temsilciler katıldı.  

YBŞ komutanı Kurtay Şengali, “Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız ve kazanacağız.  Önder Apo’nun, ailenin ve tüm Êzidî halkının başı sağ olsun” dedi.

Şehit ailesi adına Çeko Şengali yaptığı konuşmada, “Bizler Tekoşer yoldaş sayesinde Tekoşer ve Zerdeştlerin direnişi ve emekleri sayesinde bu düzeye ulaştık. Ancak böyle gençlerin direnişi ve kahramanlıkları ile geleceğimizi güvence altına alabilir, özgürlük ve huzuru sağlayabiliriz” dedi.

TAJÊ adına Kinê Xidir, “Tekoşer fermanın acısıyla ayağa kalktı ve halkının yaralarını iyileştirmek için mücadeleye yönünü verdi. O düşman karşısında kahramanca savaştı ve Metina dağında kahramanca şehit düştü” diye konuştu.

Gerillanın kız kardeşi Tewrê Îlyas “Kardeşim genç kadınlarımız ve erkeklerimizin intikamını almak için yönünü dağlara verdi. Kardeşimin yolu haklı bir yoldur” ifadelerini kullandı.