Defend Kurdistan heyeti Rojava Özerk Temsilciliğini ziyaret etti

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı, bir dizi temasta bulunan Defand Kurdistan heyeti, Süleymaniye’de Rojava Özerk Yönetim Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan’da bir dizi temasta bulunan Defend Kurdistan heyeti, Rojava Özerk Temsilciliğini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası yapılan açıklamada Rojava Özerk Yönetim temsilcisi Nurşen Hesen bir konuşma yaptı.

“Özerk yönetim Defend Kurdistan’ın heyetinin ziyareti önemli. Bu heyet Kürt Halkının dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı düzenlenen bir etkinlik” diyen Hesen şöyle devam etti: “Merkezimizi ziyaret ettiler, yürütülen çalışmalar çok önemli, Kürt siyasi görüşler, şahsiyetler bu heyet için memnuniyetini dile getirmelidir.

Kürdistan topraklarının savunulması için, işgalci Türk devletinin saldırılarının durdurulması için ortak düşünmeye davet ediyor.

Heyeti karşılamaya giden PYD temsilcisi özerk yönetim temsilcilerinin gözaltına alındığını ve serbest bırakılmasını itiyoruz. Bu saldırılara karşı sessiz kalınmamalıdır.”

Defend Kurdistan heyeti adına konuşan Alinda Johanna Weerts, “İç savaşı durdurmak için buradayız. Türk işgaline karşı Kürdistan’ı savunmak için buradayız. Gelirken KDP asayişinin yanlış uygulamalarına maruz kaldık. Israrlıyız, savaşın durması için ısrarcı olacağız. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı” diye konuştu.