Deniz Poyraz'ın katledilmesi protesto edildi: Sokaklar bizimdir!

Deniz Poyraz’ın katledilmesinin protesto edildiği eylemde konuşan HDP'li Pero Dündar, "Binalarımızı kapatırsanız, sokaklar bizimdir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair tepkiler sürüyor. HDP Mardin İl Örgütü, Nusaybin’de ilçe binası önünden Barış Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Yürüyüş yapılmasına engel olunurken, polisler ile HDP’liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Engellemeyi "Bijî Serok Apo" sloganıyla protesto eden gençleri, polis gözaltına almakla tehdit etti. Gerginliğin ardından ilçe binası önünde yapılan eylemde konuşan HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, saldırının tek bir kişinin işi olmadığını, arkasındaki siyasi iradeyi bildiklerini söyledi.

KAPATMA DAVASINA TEPKİ

HDP’nin iktidar tarafından hedef haline getirilerek, saldırılara yol açıldığına dikkat çeken Dündar, HDP’ye açılan kapatma davasının iddianamesinin Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından kabul edildiğini belirterek, şunları söyledi:
"HDP’yi kapatacaklarını söylüyorlar. İnsanlarla dalga geçiyorlar. HDP ne ilktir ne de son olacaktır. Siz binalarımızı kapattınız. Kürt halkını kapatamazsınız. İrademizi kapatamazsınız. Binalarımızı kapatırsanız, sokaklar bizimdir. Caddeler bizimdir. Her yer bizimdir. Meydanlar bizimdir. HDP binalarda değildir. HDP sokaklarda, caddelerde, meydanlardadır. HDP evlerdedir. HDP memleketin sesindedir. HDP Rojava’dır. HDP her yerdir. HDP sadece Meclis'te değildir. HDP 6 milyon oy almış bir partidir."