'Düşman ne yaparsa yapsın Kürt halkının iradesini kıramaz'

Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılara ilişkin konuşan YJA Star gerillası Viyan Sema Aydın, "Gerilla büyük bir irade ile bu saldırılara karşı direniyor. Düşman ne yaparsa yapsın Kürt halkının ve gerillanın iradesini kıramaz" dedi.

Türk devletinin 23 Nisan'da Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. Avaşin alanında mücadele eden YJA Star gerillası Viyan Sema Aydın, Türk devletinin saldırılarını ve gerilla direnişini değerlendirdi. Devam eden operasyonlarda Türk devletinin bütün imkanlarını kullanarak gerilla alanlarına saldırdığını belirten YJA Starlı Viyan Sema Aydın, "Gerilla da büyük bir irade ile bu saldırılara karşı direniyor. Partimiz şehitlerin, direnişin partisidir. Düşman ne yaparsa yapsın Kürt halkının ve gerillanın iradesini kıramaz. İmralı başta olmak üzere bir çok alanda büyük direnişler yaşanıyor. Düşman bu saldırılarla bizi yok edemez. Bizler sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürt halkı mutlaka kazanacaktır.

Avaşin alanında Serhat ve Ekin yoldaşların direnişi ile başladı savaşımız ve bu direniş zafer ile sonuçlanacaktır. Başta heval Asya, Ruken, Ekin, Sarya ve diğer arkadaşlar Türk devletinin saldırılarına karşı çok çetin bir savaş yürüttü. Türk devleti tüm vahşi ve kirli yöntemleri ile kadınların iradesini kırmak istiyor. Düşman kadınları zayıf görüyor ama bunu hiç bir zaman unutmasın; önderimiz Abdullah Öcalan'dır ve bizler de onun militanlarıyız. Rêber Apo iradesi ve mücadelesi ile kadın iradesini yarattı. Bizler de bu direnişi zaferle taçlandıracağız" dedi.

DÜŞMAN KORKUDAN TÜNELLERE YAKLAŞAMIYOR

Saldırıların başladığı 23 Nisan'dan bu yana kadın savaşçıların yaptıkları eylemlerle bu savaşta yer aldığını vurgulayan Aydın konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlar savaşta YJA Star gücü olarak aktif bir rol üstleniyor. Halkımız bizimle birlikte olduğu sürece bu direnişi zaferle sonuçlandıracağız. Bu tünellerde savaşanlar sadece Türk askerleri değil. Türk devleti, Ortadoğu'da Kürt halkına karşı vahşi saldırılarda bulunan tüm çeteleri bu savaşta kullanıyor ve onlarla bize saldırıyor.

Düşman korkudan tünele yaklaşamıyor, köpeklerine kamera takıp arkadaşlarımızın bulunduğu alanlara gönderiyor. Sürekli gerilladan korkmadığını iddia eden Türk ordusunun bu yöntemi bile gerilladan nasıl çekindiklerini gösteriyor. En büyük korkuları da bir kadın gerilla tarafından öldürülmek. Düşman şunu unutmasın; kadınlar ne olursa olsun asla geri adım atmayacaktır ve büyük bir kararlılıkla sonuna kadar mücadele edecektir. Bu mücadele de mutlaka başarı ile sonuçlanacaktır. Kadın ordumuz kurulduğundan bu yana Türk devletinin saldırılarına karşı direniyor ve sonuna kadar da direnecektir."