Ferman şehitleri için anma

Êzidi Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ) Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde Şengal’de toplu mezar ziyareti yaparak ferman şehitlerini andı.

 PADÊ ve Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde Şengal’de yaşayan yüzlerce Êzidi, ferman şehitlerini anmak için toplu mezarları ziyaret etti.

Girzerik’te yapılan toplu mezar ziyaretinde konuşan şehit ailelerinden Pakize Celal,  şunları söyledi: “Açılan mezarlardaki kurbanların cenazelerinden alınan testler Bağdat’a gönderildi. Aileler iki yıldır bekliyor ancak test sonuçları çıkmadığı gerekçesiyle cenazeler ailelere verilmiyor. Irak hükümetine ve yetkili mercilere toplu mezarların açılması için görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yapıyorum.”

PADÊ Politbüro Üyesi Hadi Mehol de, DAİŞ’in Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda Êzidîlerin tümünü ayrım gözetmeden önlerine aldığını ve ellerine kim geçtiyse katlettiğini söyledi.  Hadi Mehol  “Toplu mezarların içinde aynı aşiretten birçok kişi var. Buradan tüm Êzidi halkına çağrı yapıyorum, nasıl ki DAİŞ aynı aşiretten olan insanlarımızı tek bir mezarda katlettiyse biz de aynı şekilde birliğimizi kurmalıyız” dedi.

Êzidi göçmenler için geri dönüş çağrısı yapan Hadi Mehol, son olarak şunları söyledi: “Gelin hep beraber şehitlerimizin kemiklerine sahip çıkalım ve topraklarımıza geri dönelim. Eğer topraklarımıza geri dönmüyorsak düşmanı yendiğimizi söyleyemeyiz. Şengalli Êzidilere destek vermek ve Şengal’e geri dönüşleri için çabalamak dünyadaki her Êzidi için farzdır.”