Gerilla Şaho: Başarı bizim olacak, düşmanın değil

Kürdistan'ın dört parçasında Kürt halkının soykırım saldırıları altında olduğunu söyleyen YRK gerillası Kemal Şaho, "Bu saldırılara karşı gerillalar olarak mutlaka kazanacağımıza inanıyoruz. Başarı bizim olacak, düşmanın değil" dedi.

Hewraman'da doğan ve Hewraman'da gerilla saflarına katılan Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Kemal Şaho, Kürdistan ve Kürt halkına yönelik işgal saldırılarını anlattı. Gerilla Kemal Şaho, bugün Kürdistan topraklarında gerçekleştirilen saldırı ve işgali Kürt halkının imha politikası olarak tanımladı. İşgalci ve soykırımcı Kürt düşmanlarının her taraftan Kürdistan topraklarına saldırdığını belirten Kemal Şaho, "Bu saldırılarla özgür Kürtlerin iradesini kırmak istiyorlar.

Kürdistan'ın dört parçasında da halkımıza ve ülkemize yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Bu saldırıların Rojava'da, Başur'da, Bakur'da ve Rojhilat'ta olabileceğini açıkça göstermektedir. Eğer işbirlikçi bir Kürt değilseniz işgalcilerin hedefi oluyorsunuz. İşgalci güçler sadece askeri saldırılarda bulunmuyor. Siyasi, sosyal ve en önemlisi kültürel alanda halkımıza ve coğrafyamıza saldırıyorlar. İşgalden sonra Kürdistan'ın birçok yerinde demografinin değiştirildiğini gördük" diye konuştu.

Özgürlük gerillaları olarak işgal saldırılarına karşı Apocu bir ruhla direneceklerini söyleyen gerilla Kemal Şaho, bu süreçte Kürdistan'daki tüm gençleri gerillalarla yan yana yer almaya çağırarak konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkı soykırım saldırıları altındadır, ayağa kalkın ve yanıt verin. Kürt halkı irade, fikir ve felsefe sahibidir. Bu da Rêber Apo sayesindedir. Bu yüzden gençlere topraklarına sahip çıkma, özgür ve onurlu bir yaşam sürdürme çağrısında bulunuyorum. Bu da ancak Kürdistan dağlarında ve özgürlük saflarına katılarak yapılmalıdır. Sürece cevap verebilmek, düşmanı yenebilmek ve başarı sağlamak için bu gereklidir. Gerillalar olarak mutlaka kazanacağımıza inanıyoruz. Başarı bizim olacak, düşmanın değil."