Cindo: Özgürlük Önder Apo'nun fikirlerinde

Feqîran aşiretinin önde gelenlerinden Şêx Ilyas Cindo, Kürdistan halklarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fikirleri etrafında birleşerek özgürlüklerini elde edebileceğini söyledi.

ANF'ye konuşan, Feqîran aşiretinin önde gelenlerinden Şêx Ilyas Cindo, Êzîdxan ve Kürdistan’ın özgürlüğünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikri etrafında bir araya gelmekle mümkün olduğunu belirtti. Cindo, "Êzîdxan ile Kürdistan arasında hiçbir fark yok, ikisi de bir. Kürdistan, büyük bir ülke. Bu topraklar gücünü Rêber Apo’nun fikriyatından alıyor. Bir olur da bu fikir etrafında birleşirsek, hiçbir güç karşımızda tutunamaz" dedi.

'PÊŞMERGE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI'

Cindo, KDP ihaneti yüzünden Êzidî halkının çok acı çektiğini dile getirdi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "DAİŞ saldırısı öncesi, KDP peşmergeleri DAİŞ’e karşı savaşacaklarını söyledi. Katliamın gerçekleşeceği gün öğleye kadar kimse evini terk etmedi, direnmeye hazırlandık. Güvenli bir yerde kalmaları için ilk önce çocuk ve kadınları Şengal dağlarına götürdük ve DAİŞ'e karşı direnmek için köylerimize döndük. Döndüğümüzde bir de baktık ki halk kaçıyor. Pêşmergenin verdiği sözlerin yalan olduğunu anladık. Halkı ölüme terk edip kaçtılar. Şengal üzerinde büyük oyunlar oynandığını o zaman fark ettik.’’

GERİLA KÜRTLERİN KÖKLERİNİ SAVUNDU

Şêx Ilyas Cindo, "Bize büyük bir ihanet edildiğini fark ettikten sonra, dağlarımızdan başka sığınacak başka bir yerimiz yoktu. Özellikle katliamın ilk günleri. Önder Apo’nun gerillaları, Şengal'e yönelip Êzidî halkını savunmak için kahramanca savaştı. Gerilla imdadımıza yetişmeseydi Êzidi toplumunun yüzde 5’i bile kalmazdı" diye belirtti.

'ÖZGÜRLÜK ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİNDE'

Cindo, Kürdistan halklarının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fikirleri etrafında birleşerek topraklarını özgürleştirebileceğini ve ulusal özgürlüklerini elde edebileceğini ifade etti ve şöyle devam etti: "Katliamdan sonra toprağına ve inancına bağlı olanlar birleşecek. Rojava ve Kürdistan’ın Kuzeyi Önder Apo’nun fikirleri sayesinde güçlü. Silêmanî kentinin çoğu dürüst ve temiz fikir etrafında bir araya gelmiş. Şengal Kürt halkının orijinidir. Kürdistan toprağına ihanet edenler Kürtlerin köküne de ihanet ediyor.’’

'GÜÇLERİMİZ ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ'

Feqîran aşireti önderlerinden Şêx Ilyas Cindo, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Topraklarımız bereketli, dağlarımız ise binlerce yıllık direnişin sembolüdür. Ulus fark etmeksizin bütün halklar güçleri etrafında birleşmeli ve birbirlerine destek olmalı. Kürdistan, ancak bu şekilde bir olur. Bana bütün Haliç'i verseler kabul etmem. Kürdistan’da bir ağacın gölgesi altında ölmek, benim için başka bir ülkenin padişahı olmaktan daha güzel ve onurluca. Bu topraklar bizim. Alimlerimiz 'Toprağın yoksa hiçbir şeyin yok demektir' derdi."