Gerilla Metina’da iki koldan vurdu, 6 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Metina’da gerillanın işgalci Türk ordusuna karşı “iki kol halinde gerçekleştirdiği başarılı eylemlerde 6 işgalcinin cezalandırıldığını” açıkladı.

HPG-BİM, Metina’da 24 Haziran günü Koordine Tepesi’nde konuşlu işgalcilere yönelik iki kol halinde eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

METİNA BÖLGESİ

“Cenga Xabur Devrimci Hamles” kapsamındaki bu eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“24 Haziran günü saat 05:40’da Koordine Tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik iki koldan koordineli sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; içinde 2 işgalcinin bulunduğu bir A-4 mevzisini hedefleyerek vurmuştur. Hedeflenen A-4 mevzisi imha edilirken, içindeki 2 işgalci de cezalandırılmıştır. Yine mevzi çevresinde bulunan ağaçlık alanda saklanan 2 işgalci güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurularak cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu ise; içinde 2 işgalcinin bulunduğu Bombaatar mevzisini hedeflemiştir. Etkili vuruşlar sonucu işgalcilere ait mevzi Bombaatar silahı ile birlikte imha edilmiş ve içinde bulunan 2 işgalci de cezalandırılmıştır.

Güçlerimizin geliştirdiği bu başaralı eylem sonucunda en az 6 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi, 1 A-4 silahı ve 1 Bombaatar silahı imha edilmiştir. Bu eylem fedai komutanımız Şehit Zilan (Zeynep Kınacı) yoldaşın şehadet yıldönümünü selamlamak için gerçekleştirilmiştir.”

AVAŞÎN BÖLGESİ

 Aynı açıklamada “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” çerçevesinde Avaşîn bölgesinde gerçekleşen gerilla eylemlerine ilişkin şunlar belirtildi:

“23 Haziran günü saat 19:10’da işgalciler Girê Sor alanında bulanan savaş tünellerine doğru ilerlemek istemiştir. Bu işgalciler güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Daha sonra saat 19:30’da bu işgalciler sabotaj taktiğiyle de vurulmuştur. Burada cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir. Saat 20:10’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilere tekrardan müdahale edilmiştir. Etkili şekilde vurulan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

24 Haziran günü saat 05:30’da Girê Sor alanındaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.”

HAVA SALDIRILARI

“İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanı’na yönelik saldırıları devam etmektedir” diyen HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

“22 Haziran günü saat 01:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê ve Tabura Ereban alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

23 Haziran günü 15:00 – 15:30 saatlerinde Metina bölgesine bağlı Dergelê ve Beşîlî köylerine ait araziler savaş uçakları ile 3 kez bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”