Gerilladan Devrimci Operasyon: 39 işgalci cezalandırıldı

Gerillaların 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği Devrimci Operasyonlar'da, 39 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 2 radar, 2 mevzi, 2 mobesse ve cephanelik de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası soykırım kıskacına alınarak tarihten silinmek istenen halkımızın diriliş iradesinin temsili olan 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerine Devrimci Operasyonlar ile devam etmektedir. Güçlerimizin Apocu fedai ruhla gerçekleştirdiği eylemler sonucunda işgalci TC devletine ağır darbeler vurulmuştur. Kurdistan Özgürlük Gerillası hareketli tim ve yeraltı savaşı taktikleriyle zafere yürüdüğünü bu etkili eylemlerle bir kez daha ortaya koymuştur. Gerillamız, 15 Ağustos saldırı ruhuyla ölümsüz öncümüz ve büyük komutanımız Egîd yoldaşın izinde tereddütsüz yürüyerek ezilen halkımıza mutlaka zaferi getirecektir” dedi.

HPG açıklamasında, “Gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda; 39 işgalci cezalandırılmış, 5 işgalci yaralanmıştır. 2 radar sistemi, 2 mevzi, 2 mobesse kamera sistemi ve cephanelik imha edilmiştir. 1 kırıcı kepçe aracı, 1 A4 silahı mevzisi ve 1 BKC silahı mevzisi  darbelenmiştir. Ayrıca güçlerimiz işgalcilerin üzerine giderek 20 kg patlayıcıya, 1 adet cep telefonuna, 3 adet G-3 piyade tüfeği şarjörüne, 2 el bombasına, 1 adet çelik yeleğe, 1 adet koruma kalkanına ve çok miktarda yaşam malzemesine el koymuştur.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı 28 kez taktik nükleer, kimyasal silah, sis ve el bombalarıyla; 9 kez savaş uçaklarıyla; 18 kez saldırı helikopterleriyle ve onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” diye belirtildi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

6 Ağustos saat 08:40’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine kırıcı kepçe araçlarıyla saldırmak isteyen işgalciler, ferdi ve ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda 1 kırıcı kepçe aracı darbelenmiştir.

6 Ağustos saat 10:40’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine taktik nükleer bombalarla saldırmak isteyen işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

6 Ağustos saat 08:30’da Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Kanî Masî nahiyesinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Kanî Masî karakolu güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Hareketli timlerimizin vuruşları sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi, 2 radar sistemi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

6 Ağustos saat 10:30’da Girê FM Direniş Alanı’na mobesse kamera sistemi yerleştirmek isteyen 1 işgalci, YJA Star güçlerimiz tarafından vurularak cezalandırılmıştır.

6 Ağustos saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen 4 işgalci, iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Burada 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Güçlerimiz yaralı işgalciye teslim ol çağrısında bulunmuştur. Güçlerimizin çağrısı üzerine ‘’beni kurtarın’’ diyen yaralı asker, diğer işgalci TC askerleri tarafından ateş edilerek öldürülmüştür. Güçlerimiz, ateş eden işgalcilere müdahale ederek 1 işgalciyi cezalandırmıştır. Yaşanan yoğun çatışmalar sırasında güçlerimiz, işgalcilerin üzerine giderek 20 kg patlayıcıya, 1 adet cep telefonuna, 3 adet G-3 ferdi silah şarjörüne, 2 el bombasına, 1 adet çelik yeleğe, 1 adet koruma kalkanına ve birçok yaşamsal malzemeye el koymuştur.

6 Ağustos 17:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından üç koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcilere ait bir mevziyi hedefleyerek isabetle vurmuştur. Burada hedeflenen 1 mevzi imha edilmiş ve içindeki 4 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; işgalcileri suikast taktiğiyle vurarak 1 işgalciyi cezalandırmıştır. Üçüncü eylem kolu ise; işgalcilere ait cephaneyi hedefleyerek vurmuş ve cephane çevresindeki 3 işgalci cezalandırılmıştır. Bu cephane uzun süre yanarak patlamış ve tümden imha olmuştur.  

7 Ağustos saat 05:00’da Girê Amediye Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan ve Şehîd Gelhat savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler denetim altına alınmıştır. Denetim altındaki işgalcilere yönelik Devrimci Operasyon başlatılarak 6 koldan vurulmuştur. Birinci operasyon kolu; ferdi silah ve el bombalarıyla 5 işgalciyi hedefleyerek cezalandırmıştır. İkinci operasyon kolu; ferdi silah ve bombalarıyla 4 işgalciyi cezalandırmıştır. Üçüncü operasyon kolu; el bombalarıyla 3 işgalciyi cezalandırmıştır. Dördüncü operasyon kolu; ferdi silahlarla 3 işgalciyi cezalandırırken, 4 işgalci de yaralanmıştır. Beşinci operasyon kolu; suikast taktiğiyle 6 işgalciyi cezalandırmış, 1 işgalci de yaralanmıştır. Altıncı operasyon kolu ise; el bombalarıyla vurarak 2 işgalciyi cezalandırmıştır.

Bu eylemle eş zamanlı olarak Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzisi çevresine konumlanan işgalciler orta otomatik silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu vuruşlarda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 A4 mevzisi ve 1 BKC mevzisi darbelenmiştir. Aynı zamanda işgalcilerin yerleştirdiği 1 adet mobesse kamerası hedeflenerek imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Ağustos saat 15:30’da Girê Şehîd Şahan’da bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

5 Ağustos tarihli açıklamamızda; 2 Ağustos’ta Şirnex’e bağlı Girê Maymun ve Girê Sînek tepeleri arasında hareket halinde olan işgalci TC askerlerine ait bir aracın YJA Star timlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulduğunu ve bunun sonucunda; araç imha edilirken, bu araç içindeki 8 işgalcinin cezalandırıldığı, 3 işgalcinin ise yaralandığı bilgisini paylaşmıştık. Yaptığımız araştırmalar ve gelen yeni bilgiler sonucunda; bu bilginin yanlış olduğu anlaşılmıştır. Bu eylemde 2 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 işgalcinin de yaralandığı netleştirilmiştir. Bu yanlış bilgiyi düzeltiyor, halkımızdan ve kamuoyundan özür diliyoruz.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

6 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 24 kez taktik nükleer bomba, kimyasal silah, sis ve el bombalarıyla bombalanmıştır.

6 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 2 kez bomba yüklü dronlarla bombalanmıştır. Bu patlayıcıların yoğun kimyasallar içerdiği tespit edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, tank, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Ağustos’ta ile Girê Amediyê Direniş Alanı 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

6 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê ve Werxelê Direniş Alanları 18 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

6 Ağustos’ta Şikefta Birîndara ve Çemço Direniş Alanları ağır silah, obüs ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır. “