HPG: 7 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 mobesse kamera imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

YJA Star güçlerimiz Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

16 Haziran günü saat 05:20’da Şehit Beritan alanındaki Koordine Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiştir. İlk olarak; işgalcilerin içinde bulunduğu bir mevzi hedeflenerek vurulmuştur. Bu mevzideki 3 işgalci cezalandırılırken mevzi de tümden imha edilmiştir. Daha sonra tepedeki mobesse kamerası da hedeflenerek imha edilmiştir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metina bölgesinde;

14 Haziran günü saat 12:40’ta Kêste alanındaki savaş tünellerinin çevresine yerleşmek isteyen işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

16 Haziran günü Militan Boğazı’nda bulunan işgalciler radar sistemi kurmaya çalıştıkları sırada güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

16 Haziran saat 13:40’ta Kanî Ga sırtlarında bulunan işgalciler denetim altına alınmıştır. Denetim altına alınan işgalcilere yönelik darbeleme eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde en az 2 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Avaşîn, Metina ve Zap alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.

Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

16 Haziran günü 21:00 – 00:00 saatleri arasında Mamreşo, Mervanos, Girê Silêman, Girê Spî ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Bu alanlardaki işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir. Aynı zamanda saat 00:00’da Girê Sor ve Girê Şehîd Întîkam saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

16 Haziran günü 21:00 – 23:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Şehîd Çiya Tepesi ve Militan Boğazı’nda helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

16 Haziran günü 22:30 – 00:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

16 Haziran günü saat 00:30’da ve 17 Haziran günü saat 05:40’ta Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.”