Karakoyun: Mücadeleyi büyütelim

HDP’ye yönelik açılan kapatma davasına ilişkin konuşan, HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, HDP’nin geçmişten bugüne devam eden mücadele geleneğini tüm baskı ve katliamlara rağmen büyüttüğünü belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Deniz Poyraz katliamını, HDP’ye yönelik saldırıları, kapatma davasını ve HDP’de kadın temsiliyetini ANF’ye değerlendirdi.

HDP’nin uzun zamandır AKP-MHP bloku tarafından siyaset dışına itilmek istendiğini ancak bu amacın halktan geri döndüğünü belirten Karakoyun, “Bu amaçlarına ulaşamadıkları için farklı yol ve yöntemlere başvuruyorlar. HDP geçmişten bugüne bir mücadele geleneğine sahip. Bütün gözaltı ve baskılara rağmen direnen, mücadele eden her zaman da dişi tırnağıyla mücadele ederek, büyüyerek bugünle geldi. Bizler HDP’li siyasetçiler olarak geçmişten bugüne kadar gelen bu geleneği devamı olarak mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘İZMİR’DE BÜYÜK BİR KATLİAM PLANLANDI’

İzmir’de büyük bir katliam planlandığını ve hedefin 40 kişilik toplantı olduğunu aktaran Karakoyun şunları söyledi: “Katilin önceki açıklamalarında 40 parti yöneticimize yönelik bir saldırı planladığı ortadadır. Toplantının ertelenmesi sonucunda büyük bir katliamın önüne geçilse de bir kadın arkadaşımız canice katledildi. Siyasette bir akıl tutulması yaşanıyor, Kürtlere, temsilcilerine olan tahammülsüzlükleri görüyoruz. Deniz yoldaşımızın anısına bağlı kalacağız ve onun bıraktığı yerden devam edeceğiz.”

‘HDP’DEKİ KADIN TEMSİLİYETİNİN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR’

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Öyle bir yapacağız ki, kimse HDP’nin ismini ağzına almayacak” şeklindeki açıklamalarını da hatırlatan Karakoyun “Bu açıklamalarla aslında planları arasında katliamlar olduğunu daha önceden biliyoruz. Soylu ayrıca ‘HDP’nin öncüleri kadınlardır’ diyerek aslında kadın temsiliyetinden ne kadar korktuklarını da söylemişti. Şu anda kadına yönelimin yükseldiği, öne çıktığını görüyoruz. Örgütlü kadınlardan korkuyorlar, HDP’nin kırmızıçizgisidir kadınların temsiliyeti. HDP böyle bir parti olduğu için saldırıyorlar. HDP’nin kadın temsiliyeti, kadın hassasiyeti hiçbir yerde yok. Bugün kadın arkadaşlarla yürüyen ve ortaya çıkan bir başarı söz konusu. Kadının burada misyon ve rolünü görüyorlar, bu yüzdendir ki rahatsız oluyorlar. Her fırsatta her ortamda kadın arkadaşlarımıza yönelik saldırılar bu denli büyüdü. Toplumda ki eril zihniyeti mahkûm edeceğiz, bundan korkuyorlar. Tahammülsüzlüğün sebebi budur. Kadının direnişi, iradesi daha da büyüyecek” diye konuştu.

‘KÜRT HALKI ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR’

“HDP’yi kapatabilirler, daha öne birçok partimiz kapatıldı. HDP’yi kapatmakla kendi hedeflerine ulaşamayacaklarını en iyi onlarda biliyor” diyen Karakoyun, burada 6 milyonun iradesinden söz edildiğini de söyledi.

Son yerel seçimlerde Kürtlerin olmayacağı bir demokratik sistemin mümkün olmadığının görüldüğünü de vurgulayan Karakoyun, “HDP alternatifsiz değildir, HDP’ye olan tahammülsüzlüklerinden kaynaklı olarak yönelimlerin, baskıların ve bunun devlet yetkililerince açıkça ifade edildiği bir süreçten söz ediyoruz. Artık HDP’nin isminin bile ağza alınamayacağını söylediler. Ancak başarılı olamadılar. Kürt halkı HDP olmasa da başka bir parti ile de iradesine sahip çıkacaktır” dedi.