KNK heyeti saldırı ve ambargo altındaki Maxmur’u ziyaret etti

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeyneb Murad başkanlığındaki bir heyet, Türk devletinin saldırılarına maruz kalan ve yıllardır ambargo altında olan Maxmur mülteci kampını ziyaret etti.

KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad öncülüğündeki heyet, Maxmur’da Halk Meclisi Eşbaşkanları tarafından karşılandı.

Heyet, ilk olarak Şehit Aileleri Kurumu’nu ziyaret ettikten sonra Türk devletinin 5 Haziran’da SİHA saldırısı düzenlediği bölgede incelemelerde bulundu.

Saldırı yerinde bir konuşma yapan Murad, “Burası çocukların eğitim gördüğü bir yer, herhangi bir askeri nokta yok” dedi.

RojNews’in haberne göre Murad, “Bu saldırıyı kınıyoruz ve kamp halkına desteğimizi ifade ediyoruz. Bölge hükümeti, Irak merkezi hükümeti, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kurumlarına sivil halka yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz. Her Kürt bireyinin Kürdistan topraklarında huzur içerisinde yaşama hakkı vardır. Bu kamp ve tüm Kürt halkının huzur içerisinde yaşaması için, Kürt halkı olarak ulusal sorumluluklarımız ve görevlerimizle hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kürtlere birlik çağrısında bulunan Murad, “Kürtler ancak birliğini sağlarsa saldırılara karşı durabilir, işgali durdurabilir ve özgürlüğü sağlayabilir” diye ekledi.

Maxmur Dış İlişkiler Komitesi üyesi Leyla Arzu İlhan ise böyle bir dönemde KNK heyetinin ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Kamp halkı olarak KNK’nin Kürtler arası birlik çabalarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalarla Kürt halkının özgürlüğü elde edeceğine inanıyoruz” dedi.