Tutsak yakınları: Çocuklarımız suçlu da pişman da değil

Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde buluşan tutsak yakınları, "Bizim çocuklarımız suçlu değil, pişman değil" mesajını verdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 260. gününde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde devam etti. Eyleme Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) de destek verdi.  

Tutsak yakını Reşahat Ada, 9 aydır adalet arayışında olduklarını kaydederek, “Tutsakların üzerindeki bu baskılara yeter artık diyoruz. Çocuklarımız tedavi edilsin, infazlar yakılmasın, disiplin cezaları verilmesin. Kaç aydır nöbetteyiz ama siyasi partiler sesimizi duymadı. Biz son damlamıza kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskıları kabul etmeyeceğiz. Yakınlarımız 30 yıldır içerideler, onlara pişmanlık dayatmak istiyorlar ama bizim çocuklarımız suçlu değil, pişman değil. Baskı ve şiddet son bulsun. Yeter artık, cezaevinden tabut çıkarmayalım" dedi.

SÜRGÜNLERE TEPKİ

Tutsak yakınlarından Yesure Tufan ise Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden 4 tutsağın sürgün edildiğini belirterek, "Nuar Kaymaz, Behçet Bayhan, Selahattin Aslan, Arif Önkol’u sürgün ettiler, bu bir zulümdür, kabul etmiyoruz, yeter artık diyoruz. Çocuklarımızı alıp batıya sürgün ediyorlar. Bu adalet değil. Bu ailelerin üzerinde de bir baskı ve şiddettir” diye konuştu.

 Eylem, "Hak, hukuk, adalet", "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ve alkışlarla son buldu.