Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi’nden saldırılara karşı duyarlılık çağrısı

Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi, Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde düzenlediği basın açıklamasında, akşam saatlerinde Şerbajer’in Gelale köyüne yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı ve yarın yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı bir dizi temasta bulunan Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi, Süleymaniye’de bir basın toplantısı düzenledi.

Türk SİHA’ları ile bugün Süleymaniye’ye bağlı Şarbajer’in Gelale köyüne yönelik düzenlenen saldırının da kınandığı açıklamada yarın saat 17.00’da Süleymaniye’de düzenlenecek eyleme katılım çağrısı da yapıldı.

“Bugün akşam saat 19.00 sularında Gelale adındaki Kürt yerleşim yeri Türk dronları tarafından bombalandı. 2 kişi yaşamını yitirdi ve 1 kişi de yaralandı” denilen açıklamada, bunun faşist Türk rejiminin illegal yollarla Kürt topraklarını işgal etmesi anlamına geldiği belirtildi.

ABD, Almanya ve NATO ülkeleri başta olmak üzere, Kürtlere, azınlıklara ve Kürdistan’a yapılan bu şiddette Türkiye’yi desteklediğine de dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bugün bu saldırıdan yarım saat önce, barış heyeti Kunamasî’den ayrıldı. Biz orada 1 sene önce Türk dronlarının saldırısında yaralanan bir aileyi ziyaret için buluyorduk.

2020’deki saldırıdan sonra bacağını ve elini kaybeden aile bireyi, bize ‘Türkiye sadece sınırda PKK’ye saldırdığını söylüyor, ama bu bir yalandan ibaret. Ben bir sivilim, ben şehre yakın yaşıyorum ve bana saldırdılar’ dedi.

Bugün akşam saatlerinde Gelale’ye 20 kilometre mesafedeki Kunamasî’de yeniden Türk dronlar sivil yerleşim yerlerine saldırdı.

Türkiye’nin katliam tutumu devam ediyor, Avrupa’daki askeri teknolojileri kullanıp, bu saldırıları yapıyorlar. Irak bölgesel Kürt hükümeti sessiz kalıyor. Avrupa’daki organizasyonlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu saldırılara sessiz kalmayın. Devletinizin bu faşist Türk devletine silah satmasına izin vermeyin. Türkiye şu anda Osmanlı’yı tekrar inşa etmek için her şeyi yapıyor. Biz burada Kürt halkıyla beraberiz ve bütün dünyayı bu dayanışmaya destek olmaya çağırıyoruz.”

Basın açıklaması, “Türkiye Kürdistan’ı bombalıyor” sloganları ile sona erdi.