YJA Star gerillaları: Garê direnişini esas alacağız

Türk devletinin Avaşîn, Zap ve Metîna’ya dönük işgal saldırısını hezimete uğratmak için Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın başlattığı hamlelere ilişkin konuşan YJA Star gerillaları, Garê direnişini esas alacaklarını belirttiler.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndaki Avaşîn, Zap ve Metîna’ya dönük işgal saldırısı ile buna karşı Kürdistan özgürlük gerillalarının tarihi direnişi sürüyor. YJA Star gerillaları saldırıları ve sergilenen direnişi ANF için değerlendirdi.

Görüştüğümüzü YJA Star gerillalarından Rojbîn Berfîn Can geçtiğimiz Şubat ayında Garê direnişine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bizler de YJA Star gerillaları olarak Şoreş arkadaş ve Garê’de direnen diğer gerillalar gibi direneceğiz. Garê direnişinde savaş tünelleri ve kullanılan diğer modern savaş tekniklerini esas alacağız. Sadece Zap, Avaşîn ve Metîna’da değil, bütün sahalarda faşist Türk devletine karşı görkemli bir cevap vereceğiz.”

Gerilla Rojbîn Berfîn Can, konuşmasında Türk devletinin savaşı derinleştirmesi halinde gerillalar olarak direnişi de büyüteceklerini belirterek şu hususlara dikkat çekti:

“Heftanîn’de fedai tarzla şehit düşen Rüstem arkadaş ile Esmer arkadaşın direniş çizgisini esas alacağız. Bizler de sonuna kadar direneceğiz ve şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını alacağız.”

HALKA ‘SESSİZ KALMAYIN’ ÇAĞRISI

Gerillanın direnişi karşısında Türk devletinin her türlü yönteme başvurduğunu belirten YJA Star gerillası Rojbîn Berfîn Can, “Bundan dolayı halkımız duyarlı olmalı, yaşananlara sessiz kalmamalı. Üstün teknolojiye sahip olabilirler ama bizler de modern gerillanın savaş tarzıyla Garê’de sömürgeci güçlere büyük darbe vuran Şoreş ve diğer arkadaşların izinde yürüyeceğiz. Bizler özgürlük gerillaları olarak Önderliğimiz özgür olana kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

YJA Star gerillası Viyan Egîd da sonuna kadar Kürdistan topraklarının işgal edilmesine karşı direneceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Türk devleti Kürdistan dağlarına girmek için her türlü teknolojiye başvuruyor. Bizler de YJA Star ve HPG gerillaları olarak Garê direnişini esas olarak onlara gereken cevabı vereceğiz. Garê’den aldığımız güç onları hezimete uğratmaya yetecektir.”

‘SÖMÜRGECİ GÜCE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Direnişe ilişkin görüşlerini dile getiren YJA Star gerillası Serhildan Can ise gerillanın Avaşîn, Zap ve Metîna’ya dönük işgal saldırısını hezimete uğratmak için başlattığı “Bazên Zagrosê” ve “Cenga Xaburê” hamlelerine dikkat çekti.

Garê direnişi yüzünden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedeflerine ulaşamadığını belirten gerilla Serhildan Can şu değerlendirmelerde bulundu:

“Önder Apo’nun fedaileri sömürgeci güçlerin Kürdistan’a girmelerine izin vermeyecek. Fedai tarzla sömürgeci güçlere gereken cevabı veren Şoreş, Rojhat ve Avareş arkadaşların takipçileri olacağız. Önder Apo’nun fedaileri sadece Garê’de değil Kürdistan’ın her yerinde varlar.”