HPG: Zap’ta 4 işgalci daha cezalandırıldı

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik dün başlattığı işgal saldırıları sürüyor. HPG/YJA Star gerillaları da saldırılara eylemlerle karşılık veriyor. Eylemlerde 4 işgalci dahacezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgal saldırıları ve gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusu 17 Nisan gecesi Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal operasyonuna karşı güçlerimizin eylemleri aralıksız devam etmektedir. Güçlerimiz gerçekleştirdiği eylemler ile işgalcilere ağır darbeler vurmuştur.

Zap bölgesinde savaş uçaklarıyla 27 kez bombardımanın yapıldığı ve güçlerimizin toplamda 4 işgalciyi cezalandırıp bir işgalciyi de yaraladığı eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

17 Nisan günü sabah saatlerinde Karker alanı 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün saat 20:40’ta işgalci TC ordusu, Karker ve Şehîd Ciwan alanları arasında bulunan bölgeyi saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra 4 Skorsky helikopter ile indirme yapmak istemiştir. Alanda bulunan güçlerimizin etkili müdahalesi sonucu işgalciler indirme yapamadan geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

18 Nisan günü saat 02:30’da Girê Şehîd Ciwan alanı savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Gerçekleştirilen bombardımanların ardından alana indirmeler yapan işgalciler, saat 03:00’da Girê Şehîd Ciwan’a doğru ilerlemek istemişlerdir. Hareket halindeki işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve sızma eylemiyle vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan 3 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Nisan günü saat 06:30 ve 07:40’ta Karker ve Girê Şehîd Ciwan’da bulunan işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

18 Nisan günü sabah saatlerinde Karker ve Şehîd Ciwan alanları savaş uçakla 13 kez bombalanmıştır.”