Bitlis’te hastalık kol geziyor ama önlem yok!

Bitlis'te son bir ay içinde binlerce kişi karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Doktor, Fatih Şanlı, tüm uyarılara rağmen halk sağlığının hiçe sayıldığını kaydetti.

Bitlis'te bu yıl binlerce insan karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal şikayetleri ile hastanelere başvurdu. Her yıl yaz aylarında yaşanan bu durumun son 2 yıldır artış göstermesi dikkat çekiyor. Bitlis’te ortalama günde 100 kişi aynı şikayetlerle hastaneye başvuruyor. Bu durumun nedenleri arasında kent ile ilçelerinin su kanalizasyon altyapısının ve atık sisteminin sağlıksız ve yetersiz olması ve yaz aylarında batı illerden memleketine tatile gelen insanlarda görülen turist ishali vakasının artması bulunuyor. Yaşanan sorunlara rağmen başta kamu kurumları ve yerel yönetimlerin yeterli önlem almaması ise dikkat çekiyor.

DOKTOR ŞANLI: YETKİLİLERİN ACİL TOPLANMASI ZORUNLULUKTUR

Yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulunan Bitlis Tabip Odası Yöneticisi Doktor Osman Fatih Şanlı, "Konu bir halk sağlığı sorunudur ve bilinmeyen, ön görülemeyen bir vaka değildir. Her yıl istisnasız gerçekleşen bir sağlık sorunudur. Konuyla ilgili Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlıkları, Tabip Odası, toplu konaklama tesisleri ve ilgili kuruluşların acil olarak toplanması bir zorunluluktur" diye konuştu. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü Yetkilileri ise açıklama yapamayacaklarını söyledi.