Şehit düşen 3 savaşçı için tören düzenlendi

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, şehit düşen 3 savaşçı için tören düzenledi.

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Sewsen Mihemed (Sewsen Bîrhat), Sîham Şêx Qenber (Rojda Cûdî) ve İç Güvenlik Güçleri üyesi Mistefa Ehmed için Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde cenaze töreni düzenledi. Yüzlerce Efrînli ve Şehba Kantonu sakinleri de törene katıldı.

TEV-DEM üyesi Avdar Elo, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) taziye mesajını okudu.
QSD mesajında şunlar kaydedildi:

“Halkın özgür bir yaşam sürmesi için ruhunu köprü yapan şehitlerin yolundan ayrılmayacağımızı tekrarlıyoruz. Özgür bir toplum inşa etme hayallerini gerçekleştireceğimiz sözünü veriyoruz. Şehit Sewsen küçüklüğünden beri Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni sevdi. Yurtsever bir ailede büyüdü ve 1996 yılından itibaren çalışmalarına başladı. Ardından askeri ve siyasi eğitimlerden geçti. Kadın özgürlüğü alanındaki düşüncelerini derinleştirdi ve bu davada öncü oldu. Ardından bütün eylem ve operasyonlarda aktif rol almada ısrarcı oldu ve yaşamının son anına kadar komutan olarak görevini yerine getirdi.”

QSD’nin mesajının ardından Şehit Rojda Cûdî’nin ses kaydı dinlendi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyesi Sureye Hebeş, bütün halka ve göçmenlere düşmanın siyaseti karşısında mücadeleyi büyütme çağrısı yaparak, halkların iradesini kırmaya çalışan düşmana kanmaması uyarısında bulundu.

'ZAFERE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Enver Müslim ise Kürt halkının saldırganlara karşı direniş tarihinin bu sürece çok büyük etki ettiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Kürt halkı tarihten bu yana saldırganlara karşı direniyor ve bir gün bile onların vahşetine teslim olmadı. Bugün atalarımızın izindeyiz ve zafer elde edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Konuşmaların ardından Efrîn Kantonu Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC- Demokratik) Üyesi Mihemed Mihemed, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Sewsen’in kız kardeşi Îlham Mihemed, şehitleri uğurlamak için aileleri yalnız bırakmayan bütün halka teşekkür etti.

Katılımcılar törenin sonunda şehitlerin direnişini selamladı.