Özerk Yönetim Kadın Konseyi, iki kadın yöneticinin katledilmesini kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Kadın Konseyi Tel Şayir Eş başkanı ve yardımcısının katledilmesini kınadı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Kadın Konseyi katledilen iki kadın yöneticiye ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Hesekê Kantonuna bağlı Deşîşa İlçesine bağlı Til Şayir Beldesi Meclisi Eş başkanı Sada El Feysel El Hermas ve yardımcısı Hinid El Xidêr Cuma günü kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak katledilmişti.

İki kadının katledilmesini kınayan Kadın Konseyi, saldırganların amacının kadın özgürlüğünü ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Kadın Konseyi, katledilen kadınların ailelerine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:  “Kuzey ve Doğu Suriye halkları özgürlükleri, huzurları ve güvenlikleri için mücadele eden QSD güçleri DAİŞ çetelerini ve hücrelerini  yok etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kadınlar DAİŞ çetelerine yanıt vermek için askeri alanlarda yerlerini aldılar. Diğer yandan Özerk Yönetim içerisinde kadınlar rollerini oynayarak siyasi, ekonomi ve yönetimlerde kendilerini ispat ettiler. 

Özerk Yönetim projesinin düşmanları, amacı kadın özgürlüğü olan bu projeyi ortadan kaldırmak istiyorlar. Bundan dolayı da Özer Yönetim’de yer alan kadınlar sürekli hedef oluyor. Cuma günü Til El Şayir nahiyesinde gerçekleşen katliam da bunun örneğidir. Meclis Eş başkanı ve yardımcısı kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı ve katledildi. Çetelerin kirli tarihine bir suç daha eklendi. Bu katliam gösteriyor ki çetelerin bölgede herhangi bir varlıkları kalmamış, Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil siyasetçilere yönelerek kadın iradesini ve kadın gücünü hedefliyorlar.

Her 2 yoldaşımıza yönelik işlenen suçu kınıyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bölgede ve dünyada Demokratik Özerk yönetim projesini devam ettireceğimizin sözünü veriyor, bölgenin güven ve huzuru için çalışacağımızı belirtiyoruz.

Bütün dünya halklarına, uluslararası kamuoyuna, insan hakları örgütlerine sesleniyoruz; kadınlara karşı işlenen suçları durdurun.”