Şehit aileleri, gerillaya saldırıları ve ihaneti protesto etti

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, gerillaya saldırıları ve KDP işbirlikçiliğini protesto etti.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, KDP’nin gerillalara yönelik saldırılarını, 5 gerillanın şehit edilmesini ve Şengal’e girme girişimlerini kınayarak, bunun Kürtlere büyük bir ihanet olduğunu belirtti.
Sêmalka Sınır Kapısı önünde düzenlenen çadır eylemine katılanlar, "Yaşasın gerilla direnişi", "Ajanlık ve ihanet ülke topraklarını satmaktır" ve "İhanet ve ajanlığa artık yeter" yazılı pankartlar ile şehit gerillaların fotoğraflarını taşıdı.

'KAZANIMLARIMIZ HEDEFTE'

Açıklamayı Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mahsum Hassan okudu.
Açıklamada, "Kürtlerin ve Özgürlük Hareketinin küresel ve diplomatik düzeyde şehitlerin göstermiş olduğu fedakarlıkla kazanımlarımızı siyasi alanda Kürtlerin bütün alanlarda tanınması için çabalayacağız. Ajan ve ihanetçi güçler Erdoğan ve faşist partisine yaranmak için elde edilen kazanımları yok etmek istiyor” denildi.

‘KDP DÜŞMANA HİZMET EDİYOR’

KDP’nin ihanette ısrarcı olduğuna, 3 aydır Kürdistan Özgürlük Hareketine pusu kurarak engel yarattığına değinilen açıklamada, “KDP koşulsuz düşmana hizmet ediyor. Bu Kürt halkının çıkarlarına aykırıdır. Bütün çağrılara rağmen KDP Türk devletiyle olan işbirliğinde ısrar etmektedir. Kürt gençlerinin hedef alınması ve Şengal’in kazanımlarını ortadan kaldırmakta ısrar ediyor. Bunun için 5 gerillanın Xelîfan bölgesinde şehit edilmesi ve Şengal’i tehdit etmesi Kürt halkına ve demokratik projeye büyük bir ihanettir” diye kaydedildi.
Açıklamada, Kürt güçlerine Erdoğan'ın saldırılarını ve KDP ihanetini önlemek için acilen çalışma çağrısı yapıldı.
Meclis, Türkiye’deki demokratik kesimleri dde başka bir Türkiye inşa etmek için Erdoğan'a karşı durmaya çağırdı.
Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, KDP’nin kurduğu pusuda şehit düşen gerillaların cenazelerin teslim edilmesi için Sêmalka Sınır Kapısı'nda çadır eylemi düzenledi. Şehit Aileleri Meclisi, eylemin 7 gün süreceğini belirtti.