Şehit gerillanın ailesinden mesaj: Ağlamak yerine mücadeleyi büyütmeliyiz

Şehit Melsa Dêrîk’in anne ve babası: Melsa, Özgür Kürdistan Dağları’nda direnerek şehit düştü. Çocuklarımız şehit düşecekse kanımızı içen düşmanlarımıza karşı mücadele ederek şehit düşsünler. Kardeşler birbiriyle savaşarak değil.

İşgalci Türk ordusu ile girilen çatışmada şehit düşen HPG Gerillası Melsa Dêrîk’in anne ve babası, “Melsa, Özgür Kürdistan Dağları’nda direnerek şehit düştü. Çocuklarımız şehit düşecekse kanımızı içen düşmanlarımıza karşı mücadele ederek şehit düşsünler. Kardeşler birbiriyle savaşarak değil” mesajını verdi.

Zap bölgesindeki Küçük Cilo alanında 31 Mayıs 2021 tarihinde işgalci Türk ordusu ile yaşanan şiddetli çatışmalarda şehit olan HPG gerillası Melsa Dêrîk’in ailesi ANF’ye verdiği demeçte, “Melsa, Özgür Kürdistan Dağları’nda direnerek şehit düştü. Kızımın şahadetinin Kürdistan’ın özgürlüğünü ve Kürt halkının birliğini sağlamasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AĞLAMA GÜNÜ DEĞİL MÜCADELEYİ BÜYÜTME GÜNÜDÜR’

Melsa Dêrîk’in annesi Şêrife Qasim, “Kızım devrim saflarına katıldı ve şehit düştü. Kızımın şahadeti Önder Apo’ya ve tüm özgürlük gerillalarına kutlu olsun. Tüm özgürlük gerillalarını selamlıyorum. Düşmana karşı eşsiz bir direniş sergiliyorlar. Bugün ağlama günü değil mücadeleyi daha da büyütme günüdür. Tüm Kürdistan halkları işgale karşı direnmeli ve mücadeledeki yerini almalıdır” dedi. 

MESUT BARZANİ’YE MESAJ: DÜŞMANA KARŞI SAVAŞARAK ŞEHİT OLSUNLAR

Melsa Dêrîk’in babası Yusif İsmail Elî ise, şöyle diyor: 

“2011 yılında gerilla saflarına katılan Melsa, Özgür Kürdistan Dağları’nda şehit düştü. Umut ediyorum ki onun şahadeti Kürt halkının birliğini sağlasın. Buradan sayın Mesut Barzani’ye sesleniyorum. Gerilla da peşmerge de bizim çocuklarımız. Çocuklarımız şehit düşecekse düşmanları karşısında savaşarak şehit düşsün. Kanımızı içenlere karşı mücadele ederek şehit düşsün. Kardeş kardeşle savaşarak değil.”