Efrîn’de savaş suçları: En az 5 sivil daha kaçırıldı

Türk devleti işgal ettiği Efrîn’de sivillere yönelik terör estirmeye devam ediyor. Şêrawa ilçesinde en az 5 sivil daha kaçırıldı.

Alınan bilgilere göre işgalci Türk güçleri 24 Ağustos’ta Şêrawa ilçesine bağlı Girzelê köyüne baskın düzenleyerek, çok sayıda sivili kaçırdı.

Bunlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Ehmed Ibêş Zekeriya (42), Yasmîn Ebdo Îbrahîm, Welîd Cumana Elî (55), Sibihî Cumana Elî (60) ile Ehmed Elo Îbîş Elî (58).

Türk devleti başta Efrîn olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye'de işgal ettiği alanlarda sistematik olarak savaş ve insanlığa karşı suçlar işliyor. Sivillerin alıkonulması neredeyse gündelik hale geldi. Siviller çoğunlukla fidye talebiyle kaçırılıyor. Son yıllarda binlerce kişi bu şekilde kaçırıldı, işkence gördü, bazıları vahşice infaz edildi, bazılarından da halen haber alınamıyor.

Hafta içerisinde Cindirês ilçesine bağlı Axcele köyünden 21 yaşındaki Xelîl Îbrahim kaçırıldı. Akıbeti bilinmiyor.

24 Ağustos günü Abdulah Hisên Mistefa adlı bir kişinin evine baskın düzenlendi, evinde işkenceye maruz kalan Mistefa’nın parasına Türk güçleri tarafından el konuldu.

19 Ağustos günü Mabata ilçesine bağlı Dargirê köyü sakini Selwa Ehmed Şaşo (14) adlı bir çocuk, Efrîn’in Vîlat sokağında kaçırıldı.

18 Ağustos'ta da Cindirês ilçesine bağlı Çolaqa köyünden Mihemed Nûrî Şêxo (50) ve Abdurehman Nûrî Şêxo (45) kaçırıldı.

13 Ağustos günü Şiyê ilçesine bağlı Xilnêrê köyü nüfusuna kayıtlı Mihemed Qere Bin Mamedî isimli bir sivilin kaçırıldı, akıbeti bilinmiyor.

8 Ağustos'ta Çolaqa köyünden Hisên Abdurehman Osman (68), Izet Mihemed Osman (58), Xelîl Izet Osman (23), Mistefa Elûş (46), Osman Mihemed Reşo (65) ve Ferîde Ebdo (35) isimli köy sakinleri kaçırıldı.