Efrînli gençler Kürt halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüdü

Efrîn Bölgesi Devrimci Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve tecridin kırılması için Şehba Kantonu’nda bir yürüyüş düzenledi.

Efrîn Bölgesi Devrimci Gençlik Hareketi ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesinin ikinci aşaması kapsamında Şehba Kantonu’nun Babinis ilçesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı.

Eylemciler Bibinis oyun alanı önünde açıklama yaptı. Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Ferîde Hec Ebdo, “Önderlik üzerinde 23 yıldır ağırlaştırılmış tecrit ve işkence yürütülüyor. Fakat bu tecrit ve işkenceye karşı çok büyük bir mücadele ve direniş de vardır. Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu davamız sürecek. Kürdistan topraklarındaki işgalci ve ihanetçileri ortadan kaldırana kadar da mücadele ve direnişi büyüteceğiz. Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sürekli alanlarda olup, vahşi düşmana ve iktidarcı devlete karşı mücadele edip büyük bir savaş yürüteceğiz. Önder Apo etrafında ateşten çeper olup haklarının yok edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.