Girê Spî ve Eyn Îsa’da 10 günde 5 kişi katledildi

İşgalci Türk devletinin Girê Spî ve Eyn Îsa’ya bağlı köylere yönelik son on günlük saldırılarında 5 kişinin şehit düştüğü bildirildi.

Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Wîsam El-Omer, yaptığı basın açıklamasında Türk devletinin Girê Spî ve Eyn Îsa’ya bağlı köylere yönelik saldırılarının 10 günlük bilançosunu verdi.

Wîsam El-Omer, Türk devletinin ateşkesi ihlal ettiğinin altını çizdi.

Son 10 gün içinde Kor Hesen, Fatise, Siwêd, Ehmediye gibi köylerin SİHA, tank, havan ve keskin nişancılarla 30 defa hedef aldığını söyleyen El Omer, 4’ü İç Güvenlik Güçleri üyesi olmak üzere 5 kişinin şehit düştüğünü, 2 kişinin yaralandığını ifade etti.

El Omer şehit düşen ve yaralananlara ilişkin şunları belirtti:

“Ehmed El-Xidir (21) adlı yurttaş El-Terad benzinliği yakınlarındaki SİHA saldırısında şehit düştü, Elî Xelîl ise ağır yaralandı.

İç Güvenlik Güçleri’nin 4 üyesi ise Eyn Îsa-Reqa yolunda SİHA saldırısı sonucu şehit düştü. Şehitlerin isimleri şöyle; Cîhan Mistefa, Beşar Mihemed, Sara Hisên ve Selma Mistefa.

Beşîr El-Ferhan adlı yurttaş ise Eyn Îsa’ya 5 km uzaklıktaki Cedîde köyüne yönelik bombardımanda yaralandı.”

El Ömer, işgal saldırılarının son 10 gün içinde tırmandığını ve 20 km derinlikte savaş cephelerinin hedef alındığını ifade etti.

Güvenlik Güçleri’ne ait bir aracın Türkiye sınırına 50 km uzaklıkta hedef alındığını sözlerine ekleyen El Omer, işgal saldırılarına karşı güçlü bir kalkan olacakları sözünü verdi.