Hesekê halkı: Yaralılarımıza ulaşacağız

Serêkaniyê’deki direnişi sahiplenmek için yola çıkan ve engellenerek geri dönmek zorunda kalan Hesekê halkı, “Engellemelere rağmen yaralılarımıza ulaşacağız” mesajı verdi.

Til Temir ve Hesekê halkı Serêkaniye’de yürütülen direnişi sahiplenmek için kente ulaşmaya çalışmıştı. Türk devleti çetelerinin engellemelerinden dolayı geri dönmek zorunda kalan halk, “Direnecek ve yaralılarımıza ulaşacağız” dedi. 

Hesekê Adalet Meclisi üyesi Rejin Salih şöyle konuştu: “Bizler orada mahsur kalan yaralı halkın ne yaşadığını görmek istemekteydik. Bugün olduğu gibi yine üç gün önce bu alana yürümek isteyen sivil halkı bombalayarak hücum etti. Şimdi de gittik etrafa saçılmış insan bedenleri gördük. Yine bugün de bizlerin hiçbiri silahlı değildik, sivil halka yine silahlarıyla saldırmaktaydı. Biz oraya savaşmaya gitmemiştik. Çoğunluğu kadınlardan oluşan gruba mermiler yağdırmaya başladılar. Onlar bizleri bir tuzağa düşürüp öldürmek istediler, bunu kabul etmedik.”

Hesekê Kantonu Kültür-Sanat Meclisi Eşbaşkanı ve Hesekê Aydınlar Birliği üyesi Afaf Haske de şöyle konuştu: “Hesekê ve Til Temir halkları olarak yönümüzü Onur direnişinin verildiği Serêkaniyê şehrine döndük. Orada direnen insanlarımıza destek olmak ve yaralı olan arkadaşlarımıza ulaşmak amacıyla oraya gitmek istedik. Türkiye devleti çetelerinin ve Ceyş El Hür çetelerinin önümüze çıkmasıyla halkın oraya girişi engellendi. Halklar olarak büyük bir irade ile yönümüzü oralara çevirmiştik ve yine bu direniş devam edecektir. Bugün Derik’ten Kobanê’ye kadar sınır şehirlerimizin hepsinde direniş var. Bu coğrafyada yaşayan halklar direngendir, 8 yıldır demokratik ulus çerçevesinde Önder Abdullah Öcalan fikir ve felsefesiyle yaşamaktadırlar.  Bu direnişimizden asla vazgeçmeyecek, cephede direnen halkımızın yanında olamaya devam edeceğiz.”