Kuzey ve Doğu Suriye halkları 43. yılı kutladı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin çeşitli merkezlerinde düzenlenen PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrıları damga vurdu.

 Kobanê, Halep, Tirbespiyê, Çilaxa’da ve KDP’nin şehit düşürdüğü gerillaların cenazelerinin iade edilmesi talebiyle ailelerin nöbet eyleminde olduğu Sêmalka’da, Kürdistan İşçi Partisi’nin (Partiya Karkerên Kurdistan-PKK) 43’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama etkinlikleri düzenlendi.

KOBANÊ

Kobanê’de Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü için kutlama düzenlendi.

Kutlamaya yüzlerce Kobanêli ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kutlamanın düzenlendiği Şehit Egid Meydanı’na Önder Öcalan’ın posterleri asıldı.

Saygı duruşunun ardından Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Fırat Eşbaşkanı Mihemed Mehmûd, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

43’üncü yılın Önder Apo’nun özgürlük yılı olmasını dileyen Mihemed Mehmûd, PKK’nin Türk faşizmine karşı 43 yıldır kesintisiz mücadele ettiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Şehit Dilan Müzik Grubu ve Botan Müzik Grubu sahne aldı. Devrimci şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlama sona erdi.

HALEP

Şehitler Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, PKK bayrakları ve Önder Öcalan’ın posterlerini açtı. Kutlamanın yapıldığı alan şehitlerin posterleriyle donatıldı.

Saygı duruşunun ardından Şêxmeqsudlular adına Mistefa Hemo, Önderliğe Özgürlük Komitesi adına Amîne Xidro konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda PKK’nin kuruluşu kutlanırken, 43’üncü yılda yükseltilecek mücadelenin Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağı vurgulandı.

Konuşmacılar, şehitlerin yolunu takip etme sözü verdi.

Kutlamada, sanatçı Ehmed Xanî, Agirî Müzik Grubu, Şehit Serhad Müzik Grubu ve Çiya Hawar Müzik Grubu sahne aldı. Devrimci şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlama sona erdi.

TIRBESPIYÊ

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü için Qamişlo’nun Tirbespiyê ilçesinde kutlama düzenlendi.

Halk Belediyesi önünde düzenlenen kutlamaya çok sayıda kişi katıldı.

Tirbespiyê Meclisi Üyesi Kilara Adîsa kutlamada yaptığı konuşmada, PKK’nin kuruluşunu özgürlük mücadelesi veren tüm halklara kutlayarak, “PKK’nin kuruluşu özgürlük isteyen halklar için bir milattı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesini yeni fikirlere dayandıran PKK’ye herkes sahip çıktı. PKK de bütün bileşenlerin ve halkların temsilciliğini yapmak için çalıştı” dedi.

Tirbespiyê Arapları adına Benî Sebi aşireti kanaat önderi Hisên El Sade de konuştu.

PKK’nin fikirlerinin sadece Kürt halkı değil tüm halklar için olduğunu dile getiren Hisên El Sade, onurlu bir yaşam için partinin mücadelesi içinde yer alacaklarını söyledi.

ÇILAXA

Çilaxa’da düzenlenen kutlamaya yüzlerce kişi katıldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Kenan Berekat kutlamada yaptığı konuşmada, PKK’nin halklara özgürlük felsefesini öğrettiğini vurgulayarak, “Halklar soykırımdan geçirildiği bir dönemde PKK ortaya çıktı. Halkların kurtuluş yolu olan PKK’nin mücadelesi asla kesilmeyecektir” dedi.

Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi adına Ali Xêro konuşarak, şehitlere bağlılık sözü verdi.

Kutlama çekilen halaylarla sona erdi.

SÊMALKA

Sêmalka Sınır Kapısı önünde Cizre Şehit Aileleri Meclisi tarafından başlatılan çadır eylemi 54’üncü gününde devam etti.

Bugünkü eyleme Hesekê’den onlarca kişi ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri katıldı. Eylem çadırında yapılan saygı duruşunun ardından İç Güvenlik Güçleri Komutanlarından Mizgîn Murad konuşma yaptı.

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan Mizgîn Murad, PKK’nin yeni yılının Önder Öcalan’ın özgürlüğü yılı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından halaylarla PKK’nin 43’üncü yılı kutlandı.