Minbic aşiretleri: İşgale karşı duracağız

Minbic’deki aşiretler Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bir yürüyüş düzenleyerek, “Biz Suriye halkı olarak mücadeleciyiz ve buna karşı güçlü bir duruş sergileyeceğiz” mesajını verdi.

Aşiret önde gelenleri ve üyeleri, Mîzan Kavşağı’nda toplandı.

Meseb Kavşağı’na doğru yapılan yürüyüşte, “Savaş ve göçertmeye hayır”, “Minbic’deki aşiretler savaşa hayır diyor, “Göçertme ve talana hayır” yazılı pankartlar taşındı.

Meseb Kavşağı’nda El-Bobene aşireti kanaat önderi Xalid El-Ecûr, aşiretler adına kısa bir konuşma yaptı.

Türk devletinin işgal saldırıları ve tehditlerini reddeden El-Ecur, “Yaşamı ve direnişi çok seviyor, hakaret ve haksızlığı kabul etmiyoruz” dedi.

Xalid El-Ecûr, “Suriye’nin istikrarsızlığından 10 yıl sonra Türk devleti halen, Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin güvenlik ve istikrarını tehditleriyle bozmaya çalışıyor” diye ekledi.

Türk devletinin “bazen suyu keserek halka karşı savaş yürüttüğü, bazen de Suriye’nin işgal altındaki bölgelerinin tarihini talan ettiğini” ifade eden El-Ecur, “Son olarak da Suriyeli mültecileri döndürmekle Suriye toplumunu birbirine düşürmeye çalışıyor” diye konuştu.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Biz Suriye halkı olarak mücadeleciyiz ve buna karşı güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Bugün bir mesaj vermek, bu toprakların büyüklerimizin toprağı olduğunu söylemek için bugün Minbic’de sokaklara çıktık.”

Benî Seîd aşireti kanaat önderi Îbrahîm Şelaş ise, “Özgür Ordu’ya katılanlara Türk ordusundan ayrılma çağrısı yapıyorum. Türk devletinin karşıt planlarına alet olmayın. İşgalcileri çıkarmak için birleşin” dedi.