Minbicliler Türk devletini protesto etti

Minbic’de binlerce kişi alanlara çıkarak işgalci Türk devletini protesto etti.

Türk devletinin sistematik olarak işlediği savaş suçlarına karşı Minbic’de binlerce kişi El Mizan Kavşağı’nda toplandı.

Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve kadın örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında olduğu eylemciler, “Türk devletinin Kobanê ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınıyoruz” yazılı pankart açtı.

Yürüyüş ardından El Meseb Kavşağı’nda yapılan mitingde konuşan Minbic Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Xêr Şêxo, "İşgalci Türk devletinin bölgelerimize dönük saldırıları yeni değildir. Türk devleti bu ay saldırılarını arttırdı” dedi.

Şêxo, “Bu saldırıların Reqa’nın DAİŞ’ten özgürleştirilmesinin yıl dönümünde yapılması manidardır. Bu Türk devletinin DAİŞ’i bölgeye getirdiği ve DAİŞ’in yenilgisiyle kendisini kaybettiğini gösteriyor. Bu yüzden bölgeye her an bombalama gerçekleştiriyor” diye ekledi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Minbic Bürosu üyesi Leyla Elêwi ise “Türk devleti son olarak Kobanê’de sivilleri hava araçlarıyla hedef aldı. İşgalci Türk devleti demokratik ulus projesini yok etmek istiyor. Bunun için bölge halklarına karşı insanlık ve ahlak dışı suçlar işliyor” diye konuştu.