Onur direnişinin 4. günü: Serêkaniyê düşmedi!

Büyük zayiat veren TC çete ordusu mensuplarına moral vermek için devreye giren Erdoğan, Serêkaniyê’de kontrolü tamamen ele geçirdiklerini açıkladı. Oysaki Türk devleti ve çeteleri, o gün kent merkezine bile girememişti!

Onur direnişi 4. gününü geride bırakıyordu. Türk devleti ‘Serêkaniyê’yi tamamen ele geçirdik’ diyerek büyük kayıplar veren işgalci ordusunu motive etmeye çalışırken, Serêkaniyê direniş cephesi işgalcilere bir kez daha ağır darbeler vurdu. Düzenlenen direniş eylemlerinde 87 çete öldürülürken 32 çete de yaralandı.

ARAP AŞİRETLERİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Arap aşiret ve kabile kanaat önderleri, Özerk Yönetim’in işgal saldırılarına karşı ilan ettiği seferberliğe 50 bin savaşçı ile katılacaklarını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük işgal saldırılarını sınır hattında takip eden Al Arabiya muhabiri ve gazeteci Zêdan Zêngilo, Türk devlet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının işgali altında bulunan Efrîn’de şiddetli bir patlama yaşandı. Patlama Mehmûdiyê Mahallesi’nde meydana geldi.

DEVRİMİN ÖNCÜSÜ HEVRÎN XELEF KATLEDİLDİ

-Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrîn Xelef ve beraberindeki konvoy, Ehrar El Şarqiye çetelerinin saldırısına uğradı. Saldırıda Hevrîn Xelef ile beraberindeki 7 sivil katledildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLARLA SALDIRI

-Hesekê-Şedadê arasındaki yol üzerinde bulunan Acaca bölgesinde bomba yüklü bir motosiklet, petrol tankerinin geçişi sırasında infilak etti.

-Hesekê’de DAİŞ çetelerinin tutulduğu Xiwêran cezaevine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri, Türk işgal saldırılarıyla birlikte harekete geçen DAİŞ çetelerinin kaos ortamı oluşturmaya çalıştığına vurgu yaptı.

ULUSLARARASI ALANIN TUTUMU

-ABD Genel Komutanlığı yaptığı basın toplantısında, Kobanê’de bulunan Uluslararası Koalisyon üssünün işgalci Türk ordusu tarafından bombalandığını belirtti. ABD tarafından yapılan açıklamada, Türk ordusunun Koalisyon üssünün bölgede bulunduğunu bildiği kaydedildi.

-ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Rojava'daki Kürtleri korumak için gereken şeyin yapılması adına dünyayı harekete geçiriyoruz. Bunun önemli olduğunu, yapılması gereken doğru şey olduğunu biliyoruz ve Amerika bunu başarmaya kendini adadı” dedi.

-AKPM Başkanı Liliane Maury Pasquier, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yapılan işgal saldırılarının bölge için büyük gerilimlere neden olabileceğini ve halkı için de felaket sonuçlar ortaya çıkaracak nitelikte olduğunu söyledi.

-Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına “İşgal ve Suriye’nin egemenliğinin ihlalidir” dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Rojava'ya işgalci saldırılara tepki göstererek, "Erdoğan bir katil" dedi.

- Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları nedeniyle federal hükümetin Türkiye’ye yeni silah satışları için çıkarmayacağını belirtti.

-Fransa Savunma ve Dışişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklama ile işgal saldırıları nedeniyle Türkiye'ye silah ihracatının durdurulduğu duyuruldu.

-ABD Kongre Üyesi Dan Crenshaw ve Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Liz Cheney ile birlikte Temsilciler Meclisinden 30 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına güçlü bir karşılık vermesi gerektiğini belirtti.

YARIN: Onur direnişinin 5. günü: Sivil konvoy hedeflendi.