PYD: Önder Öcalan tarihi rolünü oynayabilmesi için özgür olmalı

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun 22’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın “tarihi rolünü oynayabilmesi için özgür olması” gerektiğini kaydetti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, “Kürt halkı bu günlerde, Önder Abdullah Öcalan şansında Ortadoğu halkının geleceğini ve Kürt halkının varlığını hedef alan uluslararası komplonun yıl dönümünü yaşıyor” dedi.

15 Şubat komplosunun amaçlarına işaret eden PYD, “Kürt halkının modern doğuşu ve stratejik öncülüğünü, planlarının gerçekleşmesinin önündeki en büyük engel olarak gördüler. Kürt özgürlük hareketi ve O’nun etrafında toplanan Kürt halkı, demokratik yolculuğa, halkların kardeşliğine ve ortak yaşama öncülük etti. Bundan dolayı hegemonik güçler bedeni parçalamak için başı gövdeden ayırmak ve Kürt halkını önceki yüzyıllar önceki gibi araç olarak kullanmak istediler. Önder Abdullah Öcalan’ın kaçırılma komplosunun dünyadaki büyük güçler tarafından gerçekleştirilmesini bu bağlamda anlayabiliriz. Fakat bu komplo Kürt halkının, Önder Öcalan’ın ve özgürlük hareketinin direnişi ile karşılaştı” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Uluslararası Komplonun 22’nci yıldönümünün yaklaşmasıyla hegemonik güçlerin Kürdistan’ı parçalama planlarında yenildiğini görüyoruz. Baş gövdeden ayrılmadı. Kürt halkı direnişi ve mücadelesiyle bölgenin ve dünyanın demokrasi yolcuğuna öncülük ediyor. Hegemonik güçler de Irak, Suriye, Yemen, Libya, Kuzey Afrika ve Asya’da olduğu gibi etnik gruplar arsındaki savaşı çıkmaz bir hale getirebilirlerdi. Bir yandan ülkelerin zenginliklerini yağmalıyorlar, bir yandan da milyon dolarlık silah anlaşmaları imzalıyorlar. Bölge halkı da insanlık dışı eylemlerle karşılaşıyor, yüz binlerce kişi öldürüldü, iki katı kadar kişi yaralandı, binlercesi sakat kaldı, milyonlarca kişi göçertildi, şehirler talan edildi ve bölgede demografik değişim yapıldı.

PYD Genel Meclisi olarak, halkımızın acısı olan 15 Şubat ‘Kara Günü’ hissediyor ve komplonun etkisini her zamankinden daha fark ediyoruz. Bilindiği gibi komplo halen devam ediyor ve Ortadoğu halkının yönetilmesindeki tarihi rolünü yürütebilmesi için Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıyla sona erecek. Halkımıza amaçlarına ulaşmaya, Önderlik etrafında kenetlenmeye, Önderliğin fikir ve felsefesini bağlı kalmaya, özgürlük saflarında örgütlenmeye ve buna bağlı olarak demokratik ve meşru savunma yapmaya çağırıyoruz. Çünkü bu hegemonik güçlerin egemenliğinden kurtulmanın tek yoludur.”