PYD'den Türkiye'ye karşı uluslararası soruşturma çağrısı

PYD, Türk devletinin Efrîn’de işlediği savaş suçlarına dikkat çekerek, uluslararası çevreleri soruşturma başlatmaya çağırdı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Türk devletinin, işgali ettiği bölgelerdeki uygulamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê gibi merkezlere yönelik işgal saldırılarında çeteleri kullandığı ve saldırılarda her türlü insanlık ve ahlak değerlerinin ayaklar altına alındığının belirtildiği açıklamada, “Savaşın da bir kanunu, hukuku vardır. Ancak işgalci Türk devleti hiçbir savaş kuralını dahi dinlemedi” denildi.

'DAİŞ'TEN FARKI YOK'

Türk devletine bağlı El-Hemza çetesinin Efrînli 8 kadını fidye karşılığı kaçırdığının hatırlatıldığı açıklamada, “Türk devleti ve çetelerinin uygulamaları DAİŞ pratiğinden farklı değildir” vurgusunda bulunuldu.

'ULUSLARARASI KAMUOYU GÖREVİNİ YAPMALI'

PYD, uluslararası kamuoyu ve kurumlarına, Türk devletinin işlediği savaş suçlarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunarak, "Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî gibi Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde belgelenen suçlara karşı uluslararası bir soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca uluslararası kamuoyu, Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde yaşayan halkın evlerine güvenle dönebilmesi için sorumluluklarını yerine getirmelidir” dedi.