Qamişlo’da STÖ’lerden açıklama: KDP düşmana hizmetten vazgeçmeli

Qamişlo’da bir araya gelen 22 sivil toplum örgütü, KDP’nin gerillalara ve Şengal’e yönelik saldırılarına tepki göstererek, “KDP, Kürt düşmanlarının çıkarlarına hizmet eden bu tür şeyler yapmaktan vazgeçmelidir” dedi.

Sivil toplum örgütleri, Demokratik Toplum Kongresi (TEV-DEM) binası önünde açıklama yaptı.

Açıklamayı TEV-DEM üyesi Ayd Îbrahîm okudu. Açıklamada,  “Kürt hareketi, Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının amaç ve özlemlerini gerçekleştirmek için Kürt halkının birliğini sağlamaya çalışıyor. Bunun için mücadelesini sürdürmekte ve tüm bölge halkının güvenliğinin korunması için fedakârlık yapmaktadır” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Kürdistan Özgürlük Hareketi, Êzidîleri korumak için Şengal’de yüzlerce şehit verdi. Şengal’i özgürleştirmek için DAİŞ vahşetine karşı fedakârlık yaptı, fakat KDP Türk devletinin desteğiyle Şengal’e saldırmaya çalışıyor.

KDP’nin bu dönemdeki faaliyetleri Kürt davasına aykırıdır. Sadece Türk müttefikini ikna etmek istiyor. Buna rağmen Şengal’de istikrar var ve halkı katliamlardan koruyan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) adında bir gücü var. Şengalliler kendi demokratik öz yönetimlerini kurdu.

Xelîfan bölgesinde KDP’nin hareketliliğinden endişe duyuyoruz. KDP pusu kurarak 5 arkadaşımızı şehit etti.

KDP, bu düşmanca eylemlerle Êzidî toplumunun kazanımlarını yok etmeyi amaçlıyor. KDP, Kürt düşmanlarının çıkarlarına hizmet eden bu tür şeyler yapmaktan vazgeçmelidir.

Kürdistan'ın ulusal demokratik ve toplumsal güçleri, KDP siyasetine karşı tüm Kürt halkı özellikle Êzidîler ahlaki ve ulusal sorumluluklarını yerine getirmelidir.”