QSD’den 24 saatlik bilanço: 78 Türk askeri ve çete öldürüldü

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sürdürülen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 78 Türk askeri ve çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının saldırılarına karşı sürdürülen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Yapılan bilanço açıklaması şöyle:

“GIRÊ SPÎ

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı terör grupları, kente dönük iki koldan saldırı gerçekleştirdi. Kentteki binlerce savaşçımız, saldırılara karşılık vermektedir. Ayrıca savaş uçakları kent merkezini gelişigüzel bombalamaktadır. Dün sabah saatlerinden şu ana kadar devam eden saldırılara karşı sergilenen direnişte çok sayıda işgalci öldürüldü.

Öte yandan, dün öğlen saatlerinden itibaren yoğunlaşan savaş uçağı bombardımanları ve topçu atışları ile şiddetli çatışmalar nedeniyle bir grup savaşçımız ile iletişimimiz kesilmiştir.

Eyn Îsa cephesinde ise DAİŞ’in uyuyan hücre yapılanmalarına destek olmak amacıyla bir grup terörist, DAİŞ’li ailelerin tutulduğu Eyn Îsa’daki kampa ulaştı. Bölgede savaşçılarımız ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çatışmalar sonucu kampın güvenliği zorlaşmıştır. Bölgedeki karışıklıklardan yararlanan bir grup DAİŞ’li aile, kamptan kaçmıştır.

SILÛK

İşgalci Türk devleti, dün öğlen saatlerinin ardından tank ve toplarıyla beldeyi hedef almış ve binlerce askeri ile saldırıya geçmiştir. Belde merkezinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Ayrıca bölgede ilerlemek isteyen çete grupları ile güçlerimiz arasında Nis Tel köyünde çok şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgalcilerin bu girişimi direnişle püskürtülmüştür. Yaşanan çatışmaların ardından bölge gelişigüzel bombalanmıştır.

Sikeriyê köyünde de güçlerimiz ile terörist gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çete gruplarına dönük 2 koldan eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemlerde 10 çete öldürüldü, 3 askeri araç imha edildi ve çok sayıda cephane ele geçirildi.

Girê Spî cephesinde, çeteler yaralıları taşıyan bir ambulansa pusu kurmuş ve sağlık emekçilerini kaçırmıştır. Kaçırılan sağlık emekçilerinin akıbeti hakkında henüz bir bilgi edinilemedi.

DÊRIK

İşgalci Türk devleti savaş uçakları ile Xirab Reşkê, Birkê ve Rîhanîkê köylerini bombaladı. Bu köylerdeki bombardımanda 3 sivil şehit oldu.

Bölgedeki güçlerimiz, topçu saldırıların gerçekleştirildiği noktaları hedef almış ve bölgede en az 3 işgalciyi öldürmüştür. Ayrıca öldürülenler arasında MİT ajanlarının bulunduğu belirtilirken, bölgede MİT’e ait bir zırhlı araç da imha edildi.

AMÛDÊ

Amûdê ve Dirbêsiyê köyleri işgalci Türk ordusu tarafından bombalanıyor. Güçlerimiz saldırılara karşılık vermeye devam ediyor.

SERÊKANIYÊ

Güçlerimiz gerçekleştirdiği eylemler ile Sanayi Mahallesi’nde 8 çeteyi öldürdü. Yapılan eylemde sağ kalanlar ise kaçtı. Böylece Sanayi Mahallesi işgalcilerden tamamen özgürleştirildi. İşgalci Türk ordusu sınır hattında bulunan Til Helef bölgesinden de ilerlemeye çalışıyor. Saldırılara karşılık veren güçlerimiz işgalcileri direnişle geri püskürttü.

Dün akşam saatlerinde sivil bir konvoy Serêkaniyê’ye gelerek savaşın durdurulması çağrısı yapacaktı. Şehirdeki sivil konvoy işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalandı. Vahşi saldırı sonucunda bir sivil katliamı yaşandı. 12 sivil şehit olurken 64 sivil de yaralanarak yakın hastanelere kaldırıldı.

KOBANÊ

Kobanê’nin köyleri, işgalci Türk ordusunun Sift köyünde bulunan üssü tarafından bombalandı. Saldırılara güçlerimiz karşılık verdi. Güçlerimiz ayrıca Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobanê’ye yapılan atışlara da karşılık verdi. Bunun sonucunda 3 Türk askeri öldürüldü.

Dün akşam saatlerinden bu yana yaşanan çatışmalarda 20 savaşçımız ve 15 sivil şehit düştü. 58 savaşçı ve 64 sivil de yaralandı.

Güçlerimiz, 78 Türk askeri ve ona bağlı çete üyesinin öldürüldüğünü 28’inin de yaralandığını bildirdi.”