QSD: Saldırılar kırıldı, 79 terörist öldürüldü

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son iki hafta içerisinde DAİŞ çetelerinin bir çok kez saldırıda bulunduğunu ancak bu saldırıların püskürtüldüğünü açıkladı. İki haftada 79 çete mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi Dêra Zor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasına ilişkin yeni bir bilanço yayınladı.

Son iki hafta yaşanan çatışmalara ilişkin bilançoda, toz fırtınası ve kötü hava koşullarından yararlanmak isteyen DAİŞ çetelerinin bir çok kez saldırıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada tüm saldırıların kırıldığı, en az 79 çete mensubunun öldürüldüğü ve çok sayıda çete aracının imha edildiği kaydedildi. Aynı süre içerisinde 21 QSD savaşçısının da hayatını kaybettiği açıklandı.

QSD’nin çatışmalara ilişkin detaylı açıklaması şöyle: “Terörist örgüt, son 15 gün içerisinde bölgede yaşanan toz fırtınasından yararlanarak tüm yönlerden QSD savaşçılarına saldırı düzenlemiştir. Teröristler, çeşitli orta ve ağır silahların kullanıldığı bu saldırılarda bomba yüklü araçlar ve canlı bomba taktiği de kullanmıştır. Teröristler bu saldırılarda bazı noktaları almış, bununla birlikte Suse beldesinde yoğun çatışmalar yaşanmış ve teröristler beldenin bazı sokaklarına girmiştir. Çatışmalar burada tüm yoğunluğuyla sürmüş, teröristlerin beldede hakimiyet sağlaması önlenmiştir.

Çatışmanın tüm yoğunluğuna rağmen güçlerimiz, teröristleri geri çekilmek zorunda bırakmış ve büyük kayıplar yaşatmıştır.

Baxoz cephesinde terörist örgüt, üç koldan saldırı gerçekleştirmiş, sabah saatlerinden başlayan çatışmalar tüm yoğunluğuyla öğlen saatlerine kadar devam etmiştir. Teröristler bu çatışmada 4 bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin aldığı tedbirler neticesinde araçlar amaçlarına ulaşmadan imha edilmiştir.”

“Bu çatışmalarda 36 terörist öldürülmüş, bazılarının cenazeleri çatışma bölgesinde kalmıştır” diye ekleyen QSD, el konulan ve imha edilen araçlara ilişkin de bilgi verdi:

“Savaşçılarımız 2 adet doçka monteli araç ve 2 adet Hummer tipi aracı, RPG tipi roketatarlarla imha etmiş, bu çatışmada 43 terörist öldürülmüş, 20’sinin cenazesine güçlerimizce el konulmuştur.”

Açıklamada devamla şu detaylar yer aldı: “Öğleden sonra terörist örgüt mensupları bomba yüklü bir araçla misilleme ve savaşçılarımızın savunma hattını kırma amaçlı saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimiz aracı uzaktan imha etmiştir.

Başka bir grup terörist de savaşçılarımızı çembere alma girişiminde bulunmuş ancak güçlerimizin dikkatli hareket etmesiyle bu girişim boşa çıkarılmış ve yoğun çatışmaların ardından teröristler kayıp vermiş ve çatışma alanından kaçmak zorunda kalmıştır.”

QSD tarafından verilen bilançoya göre “79 terörist” öldürüldü, uluslararası koalisyon güçleri “18 hava saldırısı” düzenledi, “teröristlerin noktalarına 8 adet füze” atıldı, “teröristlere ait 5 bomba yüklü araç, 2 adet Hummer tipi araç, 3 adet doçka monteli araç ve teröristlerin bulunduğu 18 bina imha” edildi. QSD, “Bu süre içinde 21 savaşçımız şehit düşmüştür” dedi.