Sêmalka’daki eylem 48’inci gününde: Güney’deki işgalin nedeni KDP’dir

KDP tarafından katledilen 5 HPG’linin cenazesini almak için 48 gündür eylemde olan aileler, cenazelerin teslimi için KDP’ye baskı yapılması çağrısında bulundu.

Medya Savunma Alanları’na bağlı Xelîfan’da, 29 Ağustos'ta KDP'ye bağlı özel güçlerin saldırısı üzerinden 84 gün geçmesine rağmen KDP’nin el koyduğu cenazeler ailelerine verilmiyor.

YJA STAR'lı Nesrin Temir ve HPG'li Yusif İbrahim cenazelerinin alınması için Kuzey ve Doğu Suriye'nin Cizre Kantonu’nda bir araya gelen Cizre Şehit Aileleri Meclisi’nin Sêmalka Sınır Kapısı'nda başlattığı çadır eylemi ise 48’inci gününde devam ediyor.

 

Sêmalka Sınır Kapısı önünde 5 Ekim’de çadır eylemi başlatan ailelere destek ziyaretleri de sürüyor.

Eylemcilerden Hesekê şehrinden Aram Beşar, KDP’nin eylemlerini kınayarak, ihanet çizgisine karşı mücadelenin sürdürülmesinin önemine değindi.

Ailelerin çağrılarına rağmen KDP’nin, eylemcilerin taleplerine yanıt vermediğini söyleyen Beşar, “KDP’nin eylemleri ve şehit cenazelerini teslim etmemesi din, gelenek ve uluslararası hukuk ilkelerine aykırıdır. Bu, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan'daki suçlarının gizlendiğini gösteriyor” dedi.

Beşar, cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için KDP’ye baskı yapılması çağrısında bulundu.

Hesekêli Ela Memdûh ise, KDP’ye Xelîfan’daki cenazelerin teslim edilmemesi konusundaki tutumunu netleştirme çağrısında bulunarak, “Kürtlerin birliğinin sağlanamamasının ve Başûrê Kurdistan’daki Türk işgalinin nedeni KDP’nin politikalarıdır” dedi.