TEV-DEM Şengal’i koruyan YBŞ ve YJŞ’yi selamladı

TEV-DEM, DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının altıncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Şengal’i koruyan YBŞ ve YJŞ savaşçılarını selamladı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’a yönelik soykırım saldırılarının yıldönümünde yazılı bir açıklamada bulundu.

DAİŞ çetelerinin Êzidî Kürtlere karşı işlediği insanlık dışı suçlar ve katliamları kınayan TEV-DEM, “Çeteler, kadın, çocuk ve yaşlı demeden herkesi vahşice katletti. Tarihi yerleri tahrip ettiler. DAİŞ çetelerinin Şengal’de yarım bıraktığını bugün işgalci Türk devleti tamamlamaya çalışıyor. Erdoğan, terörist gruplara destek vererek Şengal’e saldırılıyor. Sivilleri katlediyor. Erdoğan sadece Êzidî Kürtleri değil, tüm Kürtleri katlediyor” dedi.

TEV-DEM, işgalci Türk devletinin katliam ve saldırılarına sessiz kalan uluslararası topluma da tepki gösterirken, “Saldırılara ve katliamlara karşı direnen ve destansı bir direnişle Şengal’i koruyan YBŞ ve YJŞ savaşçılarını selamlıyoruz” diye belirtti.

Açıklama, “Katliamda yakınlarını, ailelerini kaybeden tüm Êzidîlere başsağlığı diliyor, saldırı ve katliamlar son buluna kadar Êzidî Kürtlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” ifadeleri ile noktalandı.