‘Türk devleti Til Temir’de DAİŞ katliamlarını tekrarlıyor’

Türk devletinin Til Temir ve köylerine yönelik işgal ve soykırım saldırıları gerçekleştirdiğini belirten Asuri Heres El Xabur Meclisi, “Türk devleti saldırılarıyla DAİŞ’in 2015’te Asûrilere karşı katliamlarını tekrarlıyor” dedi.

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarına tepki gösteren Asuri Heres El Xabur Meclisi yazılı bir açıklama yaptı.

Türk devletine bağlı güçlerin işgal ettikleri Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde amaçlarına ulaşamayınca yeni bir saldırı başlattığına dikkat çeken Asuri Heres El Xabur Meclisi, “İşgalci Türk devletinin son zamanlarda Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerine, Til Temi Askeri Meclisi Halkla İlişkileri Merkezi’ne yönelik vahşi saldırılarında birçok kişi şehit düştü, siviller evlerinden göç etmek zorunda kaldı. Türk devleti Til Temir ve Xabûr’a yönelik soykırıma saldırılarıyla DAİŞ’in 2015 yılında katliamlarını tekrarlıyor.

Uluslararası toplum bölgeye yönelik saldırılara karşı sessiz kalmamalıdır.

Asuri Heres El Xabur Meclisi güçleri olarak halkımızı ve tüm bölgeyi DAİŞ terörüne karşı koruyacağız. DAİŞ’e karşı tarihi bir direniş sergilediysek, Türk devletinin saldırılarına karşı duracağız. Hiçbir işgalcinin kutsal topraklarımıza yaklaşmasına izin vermeyeceğiz. Topraklarımız şehitlerin kanıyla sulandı, hiçbir zaman bırakmayacağız.

Bütün özgürlük şehitlerini anıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz. Yollarının takipçisi olacağız” dedi.