YAT üyesi Fewaz Muslim son yolculuğuna uğurladı

Anti-Terör Birimleri (YAT) Üyesi Şehit Fewaz Muslim (Dilşêr), Kobanê'deki Şehit Dicle Şehitliği'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Avaşîn'de şehit düşen HPG gerillası Xebat Bozan'ın (Cesûr Axîn) ise şehadet belgesi ailesine teslim edildi.

 Anti-Terör Birimleri (YAT) Üyesi Şehit Fewaz Muslim (Dilşêr), için Kobanê Şehit Dicle Şehitliği'nde bir tören yapıldı.

Törene Özerk Yönetim, sivil toplum, askeri güçler ve bazı Kürt partileri temsilcileri ile Kobanêliler katıldı.

Törende konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Fırat bölgesi komutanlarından Hisên Koçer, şehitlerden ve  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinden güç aldıklarını belirtti. Hisên Koçer, “Halkımız özgürlüğün bedelinin şehitlerin kanı olduğunu bilmelidir.  Özgürlüğü sağlayana kadar bu yolda devam edeceğiz. Güçlü bir iradeye sahip olduğumuz için korkmuyoruz” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Qena İlçesi Eş Başkanı Nazê Mihemed Elî ise,“Şehitlerin amacı çok büyüktü. Bu yüzden onları unutmamalı ve hedeflerine ulaşmak için yollarını tamamlamalıyız" diye konuştu.

Şehit Xebat Bozan’ın ailesi adına konuşan Mihemed Xidir Becî, tüm şehitleri anarak başlattıkları mücadeleyi devam ettireceklerinin sözünü verdi.

Şehit Fewaz Muslim’in ailesi adına konuşan Osman Muslim de, şehitler sayesinde bugünlere geldiklerini belirterek,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘Genç başladık genç başaracağız’ sözlerini hatırlattı. PKK’nin kendi halkı için mücadele ettiğini kaydeden Osman Muslim, Özgürlüğü sağlamak için, mücadeleye devam etmeleri gerektiğini  söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Fewaz Muslim ve Şehit Xebat Bozan’ın şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Ardından Kobanêliler, Şehit Fewaz Muslim’in cenazesini toprağa verdi.

Şehit Fewaz Muslim(Dilşêr), 30 Kasım'da Sirîn ilçesinde bir kaza sonucu şehit  düşmüştü.

HPG gerillası Xebat Bozan (Cesûr Axîn) ise, 8 Şubat'ta Başûrê Kurdistan’ın Avaşîn bölgesinde işgalci Türk devletinin saldırısında şehit  düşmüştü.