Enternasyonalist savaşçılar: Efrîn kurtulana kadar direneceğiz

YPG saflarında yer alan enternasyonalist savaşçılar, Efrîn'in direnişin yeri olduğunu belirtti, "Kurtuluşa kadar direniş" mesajını verdi.

YPG saflarında yer alan enternasyonalist savaşçılar, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının yıl dönümüne ilişkin açıklamada bulundu. 
Savaşçılar, Efrîn kurtarılıncaya kadar direneceklerini belirtirken, şunları belirtti:
"Efrîn işgal öncesinde bölgenin en güvenli ve huzurlu kentiydi. Efrîn’de demokratik ve komünal bir yaşam vardı. Yine Efrîn DAİŞ çetelerinden kurtarılan Êzidiler için bir koruma merkezine dönüştü. Ancak Türk devleti halkların birlikte inşa ettiği yaşam tahammül etmedi. Türk devleti NATO’nun onayıyla Suriye Milli Ordusu adlı çetelerle Efrîn halkına saldırdı. Efrîn işgal edildi, binlerce insan zorla topraklarından çıkarıldı. Efrîn Türk devletinin vahşetinin uygulandığı bir yer fakat umut ve direnişin de yeşerdiği yerdir.
Efrîn direnişinde Olivier François Jean-Le-Kleinshe (Kendal Prize), Haukor Helmarson (Şahîn Hisênî), Anna Campbell (Hêlîn Qerecox) gibi onlarca arkadaşımız sonsuzluğa yürüdü.
Rojava Devrimi tüm halkların devrimidir. Burada hayal ettiğimiz yaşamı inşa ediyoruz. Eyn îsa ve Til Temir’de arkadaşlarımız direniyor. Biz de bu direnişe ortak olmalıyız."