Türkiye dünyanın en tehlikeli 9’uncu ülkesi

Onbinlerce gurbetçi ile görüşmeler sonucunda, dünyanın en tehlikeli 20 ülkesi belirlendi. Türkiye listede 9’uncu sırada yer alıyor.

InterNations isimli ağ, her ulustan 20 bini aşkın kişi nezdinde bir araştırma gerçekleştirdi. Bunlar çeşitli nedenlerle başka bir ülkede yaşayan “gurbetçi”lerden oluşuyor.

Araştırma sonucunda “Expat Indider 2019” listesi oluşturuldu. InterNations her yıl dünyadaki gurbetçilerin yaşam koşullarını ortaya çıkarmaya çalışıyor.

“Güvenlik” başlığı altında, araştırmaya katılanların 1 ile 7 arasında bir değerlendirmede bulunması istendi. Bu derecelendirme gurbetçilerin kişisel güvenlikleri, huzur ve yaşadıkları ülkelerin siyasi istikrarı ile ilgili.

Araştırmada 64 ülke baz alındı. Üç kriterde alınan yanıtlar çerçevesinde Brezilya, en son sırada yer alırken, önünde Güney Afrika ve Nijerya’nın olduğu görüldü.

Güney Afrika’da İngiliz bir gurbetçi, dışında kendisini özgür hissetmediği “bir baloncuk içerisinde” yaşadığı hissi taşıdığını söylüyor. Sözkonusu kişi, “Kendi güvenliğimden endişelenmekten nefret ediyorum” diyor.

Güney Afrika’da yaşayan bir Belçikalı, siyasi istikrar, ırkçılık, yolsuzluk ve yüksek derecedeki suç oranlarından yakınıyor. Toplamda Güney Afrika’daki gurbetçilerden görüşleri alınanların yüzde 63’ü kendilerini bu ülkede güvende hissetmediklerini söylüyor. Yüzde 22’si ise büyük tehdit altında olduklarını düşünüyor.

En tehlikeli ilk 20’de Türkiye 9’uncu sırada yer alıyor. Türkiye’nin önünde Ukrayna ve Kenya, arkasında Kolombiya ve Meksika var.

En tehlikeli ülkeler listesinde Birleşik Krallık 12’nci sırada, Mısır 13’üncü sırada, ABD 16’ncı sırada, Yunanistan 18’inci sırada ve Tayland 20’nci sırada bulunuyor.

Gurbetçi ailelerin yaşamak istediği yerler açısından ele alındığında, Türkiye son sırada yer alıyor. “Family Life” indeksinde Türkiye’nin önünde Brezilya bulunuyor.

Gurbetçilerin en iyi güzergahı listesinde de Türkiye sondan dördüncü sırada yer alıyor. Bu kategoride 64 ülke arasında en sonda Kuveyt bulunuyor.