İHD’den ‘siyasal düşüncelere özgürlük’ nöbeti

İHD Adıyaman Şubesi, HDP Adıyaman İl Örgütü’nü ziyaret ederek, HDP’ye açılan kapatma davasına dikkati çekmek için “Siyasal düşüncelere özgürlük nöbeti” tuttu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği “Siyasal düşüncelere özgürlük” etkinliği kapsamında, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman İl Örgütü’nü ziyaret etti.

İHD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Bülent Temel’in içinde yer aldığı heyeti, HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi İzzet Karadağ, Rıza Bilgiç ve parti yöneticileri karşıladı.

Ziyaretin nedeninin HDP’ye dönük artan saldırılara tepki olduğunu belirten İHD MYK Üyesi Bülent Temel, “HDP’ye yapılan tüm baskılar yetmezmiş gibi bir de HDP’ye ülkenin Cumhurbaşkanın geçmişteki teminatlarına rağmen HDP’nin kapatılmasının istenmesinin siyasal düşüncelere tahammülsüzlük olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kutuplaştıran, ayıran ve çatıştıran siyaset dili yerine “Siyasal düşüncelere özgürlük” yaklaşımına dikkati çeken Temel, “Başta kendileri de siyasal yasaklanmalardan dolayı mağdur olmuş milli görüş geleneğinden gelen siyasi partiler,  STK’lar, insan hakları savunucuları ve toplumun tüm bileşenleri HDP’ye yönelik baskılara ve HDP’nin kapatılmasına; siyasal düşüncelere özgürlük anlayışı ile ortak tutum sergilemeliler” şeklinde konuştu.

İHD heyeti, HDP il binasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması talebiyle açtığı davaya dikkati çekmek için 20.00 ile 23.00 saatleri arasında “Siyasal düşüncelere özgürlük nöbeti” tutacak.