'İsveç, Türkiye'nin Rojava'yı işgal planlarına karşı çıkmalı'

İsveç Sol Parti, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik tehdit ve işgal planlarını parlamentonun gündemine taşıdı.

İsveç Sol Parti, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rojava’ya yönelik işgal tehditlerini artırmasıyla birlikte konuyu parlamentonun gündemine getirdi.

Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svennelig, verdiği yazı önergesinde Türkiye'nin uzun süreden beri Türkiye ve komşu ülkelerde yaşayan Kürtlere yönelik bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirtti.

Türkiye'nin DAİŞ terör örgütüne yardım eden bir koridor görevini yaparken, Kürt güçleri sayesinde DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğradıklarını hatırlattı.

”Kürtlerin kontrollerindeki Kuzey Suriye ve Rojava şimdi Türkiye'nin işgal tehditi altında. Onların bu planları ancak büyük bir enternasyonel baskıyla durdurulabilir” diyen Svennelig, bundan dolayı İsveç'in Türkiye'nin Suriye'deki işgal planlarına barışı destekleyerek karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Ortadoğu'nun daha fazla savaşa ihtiyacı olmadığını belirten Svennelig, İsveç Dışişleri Bakanı’na Türkiye'nin Kuzey Suriye ve Rojava'daki Kürtlere saldırılarının engellenmesi için hangi inisiyatifi almayı düşündüğü sorusunu sordu.