Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

İsveç ve Fransa'da komplo ile tecrit kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu ve ağırlaştırılmış tecrit, İsveç ile Fransa'da protesto edildi.

İsveç'in Gävle ve Göteborg kentleri ile Fransa'nın Rennes kentinde düzenlenen eylemlerde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü haykırıldı.

GÄVLE

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin lokali önünde bir araya gelen Kürtdistanlılar ve dostları, komplo ve tecridi protesto etmek için Öcalan'ın posterleri, PKK, KCK, YPG/YPJ bayrakları ve döviz ve pankartlarla il merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yol boyunca eylemlerinin amacını anlatan bildiriler dağıtan, “Yaşasın Öcalan”, “Öcalan'a özgürlük”, "Türkiye'de barış”, “Faşist, katil Erdoğan” sloganları atan kitle, Rådhus Meydanı'na geldi.

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Muazzez Batte, meydanda yaptığı konuşmada, komplo sürecini ve uluslararası güçlerin rolünü anlattı. Komplonun Öcalan ve Kürt halkının direnişiyle boşa çıkarıldığına ve Kürt halkının Kürdistan'ın dört parçasında büyük kazanımlar elde ettiğine vurgu yaptı. Batte, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kadın Komünü adına konuşma yapan Cazya Alma, Türk devletinin Kürt Halkının kazanımlarını yok etmek için özellikle Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik yaptığı saldırılara dikkat çekti. Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı tutum almaları ve mücadeleye daha sıkı sarılmaları çağrısı yaptı.

GOTEBORG

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad'ın çağrısı üzerine Götaplatsen Meydanı'nda bir araya gelen Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için meşaleli bir gösteri gerçekleştirdi.

Türk devletini kınayan sloganlar atan gençler, Brunn Parkı'na geldi.

Parkta Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad adına yapılan konuşmalarda, komplo ve tecrit kınandı.

İsveç hükûmeti, Avrupa Birliği ve devrimci-demokratik kamuoyuna, tecrit karşısındaki suskunluğu bozma ve Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı çıkmaları çağrılarında bulunuldu.

RENNES

Fransa'nın Rennes şehrinde yüzlerce kişi bir araya gelerek komplo ve tecridi protesto etti. Place du Colombier'den başlayarak République Meydanı'na kadar düzenlenen yürüyüşte, sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Eylemde binlerce bildiri dağıtıldı.