İsveçli bakana Rojava'ya yardım sorusu

İsveç Sol Parti,  Kuzey ve Doğu Suriye'ye insancıl yardım göndermenin zorluklarına işaret ederek, İsveç Dış Yardım Bakanından yardımların yerine ulaşması için girişimde bulunmasını istedi.

İsveç Sol Parti Milletvekili Yasmine Poiso, yazılı bir soru önergesiyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye, Rojava'ya insancıl yardımların ulaşmamasını parlamentonun gündemine getirdi.
Dış Yardım Bakanı Peter Eriksson'un yanıtlanması istemiyle verdiği önergesinde Poiso, Türkiye'nin 2019 sonbaharında Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarılarının insanların topraklarından sürülmesiyle sonuçlandığını hatırlattı.

'DURUM YENİDEN ACİL'

"DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan ve DAİŞ çetelerini cezaevlerinde tutan Kürt güçlerinin Türk devletinin saldırılarına uğradığını” belirten Poiso, ”Suriye'nin insancıl yardım ihtiyacı oldukça kapsamlı. İsveç, çatışmalar süresince ekonomik yardımda bulundu ama şimdi durum yeniden acil” dedi.
İsveç hükümetinin geçtiğimiz yılın Ekim ayında Türkiye'nin saldırılarından zarar gören Kuzey Doğu Suriye'ye 100 milyon kron ek yardım yapmayı kararlaştırdığını hatırlatan Poiso, yardımları Kürtlerin denetiminde olan bölgelere ulaştırmanın oldukça zor ve bazen imkânsız olduğuna dikkat çekti.
Poiso, Dış Yardım Bakanı Peter Eriksson'dan yardımların ulaştırılması için girişimde bulunmasını istedi.